[咖啡撚] 黃色咖啡圈 - 新手入門篇

1001 回覆
204 Like 6 Dislike
請問comandante c40可以係邊到買? blooom coffee 得唔得?驚錯手係藍店買
電子磅200蚊樓下邊隻好?想0.1g精度個d

見到有d台灣brand但400幾有d貴我唔洗用個磅計時
是但旺角都得啦
我想揾班學有冇推介
見到hktv mall有部99蚊計埋時,唔洗出街揾添
收錢即買野 my little coffee買下野
過左18頁,終於都出現😂
想問下有無啲好嘅講咖啡嘅YouTube channel推介
講解點沖espresso拍得幾好
https://www.youtube.com/c/clivecoffee

當然仲有James Hoffmann
https://www.youtube.com/channel/UCMb0O2CdPBNi-QqPk5T3gsQ

台灣嘅學長都唔錯
感謝巴打
有無邊間黃店有賣深藍色月兔印 屯門我返dispaly
日馬訂啦
唔日馬有乜計?
咁你要四圍問邊到有入貨
想入行學沖咖啡可以點
我見好多都無經驗唔請
邊到有濾紙買
巴打知唔知香港邊度有得賣,我見佢官網買唔ship香港
費事比人話賣廣告
你響Google打Niche Zero香港
頭幾個result都有賣,自己揀邊間
其實如果佢轉賣Tiamo 台灣野仲好, 我都唔知點解賣咁多大陸 cafe de kona
想轉個電磨
本身用緊M47 Phoenix想轉Eureka Mignon Specialita
咁多位巴打點睇?
想知咩價錢既豆先算靚
見到有啲鋪賣$6x/100g, $100/200g,有啲就賣百幾蚊/200g
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞