[咖啡撚] 黃色咖啡圈 - 新手入門篇

1001 回覆
204 Like 6 Dislike
睇幾個review都話殘粉偏多
63mm平磨玩手沖有dd吸引
但比著我會睇定d等多d真正user review先
啱呀,千幾蚊全部係玩具
玩espresso冇部GS3都唔好出黎獻世,right?
電磨定手磨?
電嘅小飛馬600n千鬆d,換埋鬼齒千六七
貴dd Sette30二千鬆d
入門都係好選擇
唔該巴打
筆直關係應該睇下小飛馬
手磨會唔會平啲?
笑死我,已經分唔出呢位人兄係真心定假膠
whatever啦😂
試推介平過c40嘅電磨
各位爸打,我冇興趣再re呢條友
真心想問野嘅祝各位好運啦,自己判斷信邊個啦😂
點垃圾法,真心求教
平過c40入門espresso電磨有咩推介?🙏
我見好似冇乜人問, 其實手磨機要幾耐洗一次
意式用鬼齒 ?

咁開心呀
一分錢一分貨,人地問緊意式低階磨
玩得espresso一定唔會水人買手磨,咁即係叫人唔好買儲下錢先?
咁如果多d budget咁我推介3千頭嘅Sette270啦,你講嘅問題都一一解決,仲可以玩換bur添

再多d Rocky,Mignon啦

再多d可以買Niche了

再再多d Super Jolly, Campak, Kony?

再再再多d EK43,Mythos?

講一大堆機名出黎有幾難,最緊要fit到人地要求先有用
想問手磨磨完洗唔洗洗,就咁水洗得?
唔好用水
好易生鏽

搵個掃掃下就ok
鬼齒唔可以沖espresso
又係香港啡界一大定律😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞