《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》

1001 回覆
382 Like 6 Dislike
有少少觀察就係更新得快 再加作者同讀者有互動
就會比較推得起
一更新得慢就會開始走咁啲人 同埋少咗好多潛在新讀者

咁正評同留言多少都有關係嘅
除非好似買Like咁 如果唔係兩者應該大約成正比
點樣同讀者互動 之前開post 自己推完但無人理 淨係得一個正皮 1個負皮 我驚今次重新開post 又係自己單機
但我見通常hit po都用一兩個月儲到6/700正皮,
出太快我就係怕未儲到讀者入post 2 ,
啲人見係po2就更加唔睇

唔知大家點睇 新手樓主嘅擔心
咁其實都有啲技術上嘅解決方法嘅
自己追文最驚(煩)就係見到第唔知幾多個Post
入到去竟然係無前幾個Post嘅Link

中國嘅連載小說嘅話 佢哋甚至會整個目錄
會寫低有幾多章 每章喺邊個Post嘅第幾頁第幾個Reply

咁連燈有追故模式 感覺上寫低每個Post有幾多章
讀者大概知道依家開始睇要追幾多 感覺會舒服啲
好提議
下個po用呢個方法先 多謝幽靈絲

我搵咗你個Post嚟睇
直覺覺得係排版分段差咗啲

一章一個Post出晒讀者相對會睇得辛苦
同埋一段太長 驟眼睇一大堆字咁又係會有啲驚
用樓主嗰種一句一段都可以 (雖然有人會覺得咁樣都係唔識分段
引號用咗英文引號亦都會影響閱讀 因為得一粒點

點同讀者互動其實又 好似無得教嘅
個重點應該係出文先過回讀者
無咩特別嘢好講就多謝佢啦
如果讀者本身無咩意見嘅話 突然Chur佢未必個個都接受到
多謝巴打, 我唸住由頭出國 - 等我係排版上面落多d 功夫- 希望巴打可以支持下我個故仔
*出過

嗚live咗
今晚就有文㗎啦
睇過好多呢啲穿越返去救人嘅故
但係都忍唔住繼續睇
希望呢個故俾到驚喜同感動你
似乎 250正皮 在望
係咪要寫定加更先
睇完日蝕推一推
Hello新讀者
歡迎你咁快融入追更文化
報下更先,今晚夜更早少少
大概十點半到十一點出
有加更嘅話再宣布
我早咗早嚟 應該等你出完先
排定隊先都好啊
見到你update 紙言
係啊update翻啲舊文
得閒幫手擦下views

我個人鍾意出連登先
幫我都擦下
互擦
個人就覺得出文出得快真係主因,係熱門到會多啲人睇囉,之後就同讀者講下野囉,有返啲固定讀源囉,同埋如果係講劇情就可以留下懸念,等讀者期待下囉。

不過我都係新手,唔係真係太識,求高人指點,不過你出文同我講呀,等我支持下。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞