《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》

1001 回覆
382 Like 6 Dislike
好想知女主係咩原因大個同校長結婚
多謝支持
阿軒同阿晴之後嘅經歷希望更感動你
多謝新讀者
佢未來老公同校長同名啫
未去到同校長結婚咁重口味
你都冇交代過
以為校長咁勁溝自己學校啲學生
師生戀聽得多
校長溝學生我都未聽過
上面唔好quote文
第一次穿越果陣咪交代咗囉
諗起之前大陸有新聞啲咩學院院長食學生妹
有錢咩都得
一去不返巴成日都好心水清
有錢就腿張開
竟然估唔中,我又細心啲睇一開頭,女主話,如果一陣真係有個仙女上嚟問你嘢,你記得要誠實,試下可唔可以換到一個擁有更加好嘅人生嘅我。

所以我估係輪迴囉,咁都唔中
多謝尋覓巴認真估劇情啊
你好勁 知道故事唔係表面咁簡單
但可能因為暫時只係出咗少少 所以難估啲
之後線索慢慢出 就會睇透少少

同埋為咗大家睇故體驗 我都盡量唔答實估劇情嘅cm
怕一答就等於劇透咗
今日一點左右出文 大家到時見
睇下有冇機會上埋120正皮啊
唔好quote文啦搞到我以為有新文

btw新讀者lm
歡迎你啊
嚟得啱時候 就快放lunch 出文
小推
(十五)
我們擺好了似是而非的起步式,然後開始跟著舞會內的音樂,輕輕踏步。

“If I had to live my life without you near me,
the days would all be empty,
The nights would seem so long.
With you I see forever oh so clearly,
I might have been in love before,
But I never felt this strong.”

我與阿晴的舞步都走得生硬,兩人都低著頭小心翼翼地避免著踏到對方。

然後,一不小心,因為阿晴一下錯步靠前,反而是我們的頭先撞了一下。

阿晴一邊摸著頭,一邊連連點頭抱歉。

我笑著說不介意,然後再次和她試著踏出舞步。

每一步,都讓我想起中學的美好回憶。

每一步,都讓我想起與阿晴錯過的過去。

失去了她的日子,白晝曾經空虛,晚空曾經漫長。

可是,現在,我卻重新握住了阿晴的手。

“Our dreams are young and we both know,
They’ll take us where we want to go.
Hold me now, touch me now,
I don’t want to live without you.”

如此靠近的阿晴,還有她被我握在掌中的手,這些都是記憶中沒有的片段。

即使在黑夜之中,但因為與阿晴如此靠近,所以我才看得清楚,阿晴的臉頰上早已紅暈緋現。

即使相隔仍是有點距離,可是,我好像仍可以感受到她臉龐上的熾熱。

我感受到,我真的很喜歡很喜歡眼前的她。

中學時曾經喜歡。

現在也一樣喜歡。

“Nothing's gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love”

當我們舞步漸熟,漸漸可以將目光從地上移開,卻又因為尷尬,所以阿晴在刻意地凝視著我的肩膀,而我也只敢偷偷地看一下她害羞得動人的臉。

偶爾我們稍為鬆懈,不小心四目交接了,我們又會馬上把目光移開,然後臉上各自忍不住露出羞澀的笑容。

“Nothing's gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you”

我的世界,由中二開始,就多了阿晴的名字。

也是從那時候開始,我的世界就只剩下了夢想,還有阿晴。

或者說,阿晴就是我的夢想。

我的世界,因為她而失落過,狂喜過,甚至現在因她而翻轉歷史。

即使經歷了許多,但看著現在眼前的她,我覺得一切都是值得的。

「你仲唔多謝我邀請你跳舞?等你啲入場費無咁嘥啊。」我一邊看著近在咫尺的阿晴,一邊說著笑話,只因我想更近地看到她那動人的笑顏。

「咁點解,我好到往事不計咁同連卡都無嘅你跳舞,你又唔多謝下我呢?」阿晴一邊反譏,一邊連自己也笑了起來。

同樣是「咁點解」的問題,但這次的問題,甜得過份。
唔該無形巴
唔該八月絲
主角同健三一樣 好想打鳩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞