《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》

1001 回覆
382 Like 6 Dislike
啊軒
果然同戲一樣 主角淨係嗰一日先至係25歲嘅阿軒 其餘時間就係18歲嘅阿軒
咁落去改幾多都冇用 改唔到當時嘅自己
再次多謝大家支持
又過咗忙碌嘅一日唔知大家睇完今日嘅第三章有咩感覺呢?
起初都擔心大家覺得呢一章好似開始多咗少少唔止講愛情會唔會令到少咗人睇, 好彩仲有大家支持住個故

俾個心理準備大家, 聽日樓主要做孝子, 所以出文可能慢少少, 聽朝先同大家報更

最後長氣又講多句,鍾意呢個故, 歡迎正皮、留言、或者簡單lm, 愈多一個人支持, 樓主就愈有動力寫, 而樓主嘅肝又多一分生存意志

下次加更就係250正皮
希望大家支持之下, 呢個故可以帶住更多正皮入Post 2啦
大家晚安
好擔心啊軒做咁多嘢都係改變唔到個時實
大個左既阿軒每一次翻去都會改變左一啲回憶,但活喺嗰個世界既阿軒之後都會好似以前咁對阿晴最後會唔會係越多既承諾同希望令到阿晴更加失望
無錯啊
會唔會就係呢份落差最後令到阿晴自殺
回到過去只係改變原因但無影響結果……
Stable time loop

其實仲有樣嘢
有幾多個「載點」一早已經知道
咁開始改變過去之後 嗰啲「載點」仲會唔會係同一個「載點」呢
定其實一早已經注定成個軌跡都會係一模一樣
臨瞓前再入黎留言
好想樓主更好快d
好好睇呀
諗起日劇求婚大作戰
新讀者你好
呢套劇係我靈感來源啊
大家早晨
樓主啱啱從昏迷之中醒翻
見到大家傾緊劇情,我唔插嘴啦
不過都講一句,大家傾嘅方向,正正就係第四章交代
所以大家都好細心睇到重點

Btw今日樓主做孝子,所以好抱歉,今日只係得一更夜更
若然上到250正皮,今晚樓主會盡力死多一更出嚟
新讀者lm
呢個係好問題
我嘅設定上,載點係有可能改變或者無咗嘅,只要歷史有巨變
但機會又唔大

大家可以當設定中載點係一個電腦folder,入面裝住回憶,歷史變,folder入面嘅嘢都會有或多或少嘅改變,但若然大變,例如阿晴提早死咗,咁folder就會delete,呢個就係無咗載點。

但只要有載點一直存在,主角嘅穿越之旅就可以繼續
多謝你
主角應該每次返去都要拍條片 交代低咩事俾過去嘅自己 如果唔係根本穿越返去幾多次都無意思
樓主,好多謝你寫呢個故仔,寫得好好,你令到我重新燃起寫作嘅一團火! 我以前都有寫開故仔,個故同你有d似,三年前寫落,跟住無火就扔埋一二邊 :(
如果樓主唔介意的話,可唔可以就我以前寫落個故仔俾d 意見 (如有冒昧請多見諒):
https://www.penana.com/story/20306/%E6%9C%AB%E4%B8%96%E7%B4%80%E7%9A%84%E5%91%BC%E8%81%B2/toc

Thanks!
呢個方法幾好
巴打加油啊
我其實一直都好鍾意寫嘢 以前收收埋埋好多故事 但都寫少少就無火
今次係好想俾自己點都要寫得完一個故,所以死寫爛寫都堅持寫到而家

我本身預咗就算得一個人睇都要寫落去 所以而家其實有多咗咁多人已經好感動

巴打有心寫就寫啊 有心唔怕遲
唔夢想又邊得嚟夢想成真呢?
其實你penana嘅views 都多過我啊
我其實都唔係寫得好好
不過多謝你信任我 我有時間會睇
多謝樓主! 其實我有唸過連登post (actually 以前都有,但推極都推唔起好無癮 ), 樓主/其他巴打有無關於連登post 故之後推得起嘅 tips 俾我
睇下其他巴打教路啊
樓主其實只係寫咗一星期故嘅新手
我都希望緊多啲正皮

所以你咁講 我都分唔到到底爆po重要定正皮重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞