淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
本身用緊巴集,想轉第二間私集
睇左幾間馬鞍山區啲自取點好多都係富寶
有冇馬鞍山區私集自取點會近恆安個邊?

好多富寶 邊幾間?
我GOOGLE好多間集運,而家馬鞍山幾乎冇晒自取點
要去都要去到新港城
以後都唔搵樓下間OK做收貨點
19號已經話待送往便利店
到依加都未到
到底啲人係咪唔去拎貨架

D仆街到左貨又唔拎,塞住個位

等咗咁多日啱啱先打黎叫我轉門市取貨
想問下想買電子煙煙油,有無話用邊間集運先得?定間間都ok?

私集
同埋唔好太誠實

利申:追post睇其他人係咁講 未試過買
本身用緊巴集,想轉第二間私集
睇左幾間馬鞍山區啲自取點好多都係富寶
有冇馬鞍山區私集自取點會近恆安個邊?

好多富寶 邊幾間?
我GOOGLE好多間集運,而家馬鞍山幾乎冇晒自取點
要去都要去到新港城

仲要得D locker買多D野都唔得
用開個間樓下自取收左皮

想問下 神州 Funlala 同多寶 邊間上門 好用啲?

Btw 問多句 佢寫上門1x 首重 + 附加費

係指大陸到香港? 問緊旺旺唔應我

求推介 荃灣區 around 20kg 自取有啲難
2017-04-24 00:58:06快件到达 【香港屯門盈豐營業站】

用SF集運,但我明明揀安定果間....

私集
同埋唔好太誠實

家居用品
想問你地有冇試過集運唔見野? 可唔可以分享下?

我自己無試過, 介紹左間集運比人用, 點知佢用左兩次就唔見野

集運四個包裹黎香港 (原本三個, 其中一個係其中一個賣家寄少左自己補寄)

唔見左就係呢個補寄包裹 (補寄包裹賣家又冇通知, 所以佢都唔知有個運單號碼, 係集運d 人幫佢o係網頁認領左, 我朋友問返賣家先知)

呢次唔見野我先知留意到原來就算證明到係集運責任, 佢最多只係賠運費兩倍
4PX 前日清緊關

等撚左兩日仲攬收

問佢點解佢又話出左貨

屌我夠知啦

我自己無試過, 介紹左間集運比人用, 點知佢用左兩次就唔見野

集運四個包裹黎香港 (原本三個, 其中一個係其中一個賣家寄少左自己補寄)

唔見左就係呢個補寄包裹 (補寄包裹賣家又冇通知, 所以佢都唔知有個運單號碼, 係集運d 人幫佢o係網頁認領左, 我朋友問返賣家先知)

呢次唔見野我先知留意到原來就算證明到係集運責任, 佢最多只係賠運費兩倍

邊間集運?

利申:用集運王咁耐都未試過唔見野

私集
同埋唔好太誠實

電子配件
一係電子煙配件
放完長假一用神洲就出事
平時今發明至
前2晚落左單 攬收 但上網check 單號冇資料 旺旺問佢話宜家先發貨

星期二朝早落
而家都未到自取點

神州自取點既提示係差啲既 🙈 大家用既時候記得睇佢打包下架既時間, 下架完第二日就會到港, 唔好信 "到達地點" 個時間

18號打包下架到而家都未到自取點
想問下如果買喼係咪官集抵d
放完長假一用神洲就出事
平時今發明至
前2晚落左單 攬收 但上網check 單號冇資料 旺旺問佢話宜家先發貨

星期二朝早落
而家都未到自取點

神州自取點既提示係差啲既 🙈 大家用既時候記得睇佢打包下架既時間, 下架完第二日就會到港, 唔好信 "到達地點" 個時間

18號出到而家都未到荔枝角自取
神州個面積體重係咪有得同客服針 今次買咗好多個盒好大但好輕同好少嘢 好多計哂面積體重 好那利

邊間集運?

利申:用集運王咁耐都未試過唔見野

南海集運

我對上果間都係用集運王, 但之前有一排附近個自取點無左先轉
雖然無論發貨, 送黎香港, 同客服感覺都係集運王完勝

但南海平d, 所以都無轉返用集運王
想請教各位巴絲

因為我自己淘開細件野,今日同事問我如果想淘大型傢俬,單車個d要點運,我唔識答佢

有冇邊間集運係專運傢俬/大件野
同埋之前聽人講有d人會叫賣家運去深圳,跟著自己過關係深圳攞,其實點攞

唔該哂咁多位大佬
係咪有集運有自提車會去大學?
成日見hall樓下有貨van派一大堆淘寶貨但係唔知邊間,咁多貨唔似係就咁俾附加費送上門
利申 edu
想請教各位巴絲

因為我自己淘開細件野,今日同事問我如果想淘大型傢俬,單車個d要點運,我唔識答佢

有冇邊間集運係專運傢俬/大件野
同埋之前聽人講有d人會叫賣家運去深圳,跟著自己過關係深圳攞,其實點攞

唔該哂咁多位大佬

過關自己拎教學(深圳灣口岸)

成日見hall樓下有貨van派一大堆淘寶貨但係唔知邊間,咁多貨唔似係就咁俾附加費送上門
利申 edu

係咪多寶?
利申 edu

係咪多寶?

你睇下係咪呢個地址?
有冇人知funlala寄上門 大概幾多日到落到黎
集運王集左3日都未有sms 用自提點係咪有伏
集運王集左3日都未有sms 用自提點係咪有伏

可以login睇下d出左貨未去到邊
我平時都係隔日/後日到啵
知唔知邊間可以送煙油?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞