淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
新手一問,我琴日新註冊淘寶ACC,今日想買野,提交訂單之後佢去左支付寶個網,請問係咪一定要透過支付寶比錢?

有得揀用信用卡 八達通 PPS俾錢架喎
唔小心運撚左幾件食物去到貨啦
有無邊品集運可以運食物
第一次用多寶, 原來送黎香港個轉唔會俾運單號我, 希望無伏
我想問下粉嶺有邊間集運好用?
上網見到有集運王同funlala
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王啦,入倉好快UPDATE

準備試集運王, FB問左佢話乜撚都運得

集運王算快靚正
即日入倉 , 7點先截數 , 第二日到香港
又唔算貴

續重好似無半KG 計算

集運王用左兩次真係ok
岩岩唔見左貨,好快幫我搵番
1800前落單集運,第二日拎到
玩命用toplink諗住用埋錢包d錢
今發明到 sms照收到
神州IT巴打係唔係到
想問放假前嗰日俾左錢出埋庫,送荔枝角自取
家陣件貨去到邊

俾條女chur緊就快俾人斬
新手一問,我琴日新註冊淘寶ACC,今日想買野,提交訂單之後佢去左支付寶個網,請問係咪一定要透過支付寶比錢?

有得揀用信用卡 八達通 PPS俾錢架喎

Thankssss
我見有信用卡,不過佢話要收1.5%手續費,係咪1定要?
另外如果八達通,係咪我收貨之前已經要去便利店比錢?
支付點又係點用???
麻煩大家解答

八達通都係1.5%應該
Btw 八達通要用nfc 手機
唔關街鋪事
新手想問

住葵涌, 想用私集 買噴霧(防污金剛個類), 食物, 等
有邊間好推介?

另外, 運到去集運倉既野, 通常可以擺幾耐?

我點樣可以睇到每樣野既重量?
(我諗住去唔同鋪買下MON貼, 線, 機殼, 唔知加幾多樣先夠首重)

真係好新手, 唔該哂
新手想問

有邊間好推介?
唔清楚 唔係住呢區等其他巴絲推介

間間唔同,由20日至半年不停
(我諗住去唔同鋪買下MON貼, 線, 機殼, 唔知加幾多樣先夠首重)
無得睇,要到左先知

真係好新手, 唔該哂
新手想問

有邊間好推介?

無得睇,要到左先知

真係好新手, 唔該哂

「無得睇,要到左先知」
即係到左集運倉, 我就會睇到?

「無得睇,要到左先知」

係呀,到左集運倉佢入完庫磅完重會show 你睇
新手想問

有邊間好推介?

無得睇,要到左先知

真係好新手, 唔該哂

「無得睇,要到左先知」

呢個無論官方集運定私集都一樣到左先知幾重
新手白痴再問

我見開POST 介紹個幾間私集
網頁寫明 唔運得既違禁品 同官集差唔多
係咪可以無視 ,照運可也?
到底巴打間集運係咪真係收咗皮?
新手白痴再問

個箱唔好大大隻字寫住"爆炸品"
加上你唔駛咁老實報入面係乜
求其填家庭用品多數冇問題
新手白痴再問

個箱唔好大大隻字寫住"爆炸品"
加上你唔駛咁老實報入面係乜
求其填家庭用品多數冇問題

好! 唔該哂

同時感謝樓上幾位答我既巴絲
今發明到 sms照收到

今日我都攞咗貨 10幾件野 齊
見到觀塘前門市貨架重有貨, 重有一班人用.
老細快D 攪番個客服團隊啦. .依家好似回到原點, 一人公司, 咁好難攪.
大陸集運都算唔錯.
國際轉運多苦主.要等一段時間淡化.......
今發明到 sms照收到

今日我都攞咗貨 10幾件野 齊
見到觀塘前門市貨架重有貨, 重有一班人用.
老細快D 攪番個客服團隊啦. .依家好似回到原點, 一人公司, 咁好難攪.
大陸集運都算唔錯.
國際轉運多苦主.要等一段時間淡化.......

前晚6點幾集,昨晚6點幾順豐櫃拎左,有4件貨又去緊Toplink,其實最近少左入用,真係入倉又快,今發明至
到底巴打間集運係咪真係收咗皮?

唔係, 重係到. 不過少咗人做野.
但客服團隊門市無咗. 信心大減.
人地擴充, 佢就縮細.CUT 到付, 門市, 熱線, 3個人手.
自取做到今發明至, 好多類野都運到 用唔用你自己諗.
有無人用過新世代??

剛剛第一次用 入庫都算快
17號申請集運即日發貨19號有得拎
屋企附近有兩個自取點 見有個近屋企就揀左用佢
點知到我集齊野想運個時 近d個自取點無左
不過總括黎講都ok既
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

有冇邊間私集唔係/6000嫁
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

hotbuy好似唔係
我之前去攞集運王淘寶
見到間舖有hotbuy個易拉架寫咩唔計體積
你問問
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

hotbuy好似唔係
我之前去攞集運王淘寶
你問問

太好啦 問完佢話唔計體積重

感謝巴打

btw 順豐d客服個個講既野唔同
一d又話會計體積 一d又話唔會
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

hotbuy好似唔係
我之前去攞集運王淘寶
你問問

太好啦 問完佢話唔計體積重

感謝巴打

btw 順豐d客服個個講既野唔同
一d又話會計體積 一d又話唔會

sf 官網有寫呎吋。上去睇睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞