淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

特別嗚謝 西部大開發臭 巴打

其實我唔係好明喎 個賣家收我$12運費 寄去集運公司個地址,
咁集運公司會唔會又收我錢架???
係咪未計落香港個費用架???

香港人用集運運費

甲. 國內要收運費,集運1KG內
大陸賣家 [貨A,中國內運費¥10] 中轉倉 [集運,1KG內¥首重] 香港買家

總付運費:中國內運費¥10 + 集運費¥首重 = ¥10.00+首重

========================================================================

乙. 國內免收運費,集運1KG內
大陸賣家 [貨B,中國內免運費¥0] 中轉倉 [集運,1KG內¥首重] 香港買家

總付運費:中國內免運費¥0 + 集運費¥首重 = ¥首重

========================================================================

丙. 國內免收運費,集運1.5KG
大陸賣家 [貨C,D,E,F,全部中國內免運費¥0] 中轉倉 [集運,1.5KG¥首重+續重] 香港買家

總付運費:合計中國內免運費¥0 + 集運費¥首重+續重 = ¥首重+續重

丁. 國內部分貨要收運費,集運1.5KG
大陸賣家 [貨G,H,全部中國內免運費¥0] [貨I,中國內運費¥7] 中轉倉 [集運,1.5KG¥首重+續重] 香港買家

總付運費:合計中國內運費¥7 + 集運費¥首重+續重 = ¥7.00+¥首重+續重

當然最好就搵d包郵既店啦,咁就唔洗出埋人地果份
神州 4點前比左錢,到依加都未確認訂單,係咪代表今日唔會出倉

召喚神洲IT
諗緊搏唔搏寄去集運好
百世快運同百世匯通/百世快遞有無分別
淘寶個欄寫住運輸中但禁入去物流信息又話簽收左
集運又話未入倉
會唔會中伏
集運又話未入倉
會唔會中伏

應該係個集運倉冇咁快UPDATE到

用$4/$6集運好過啦

邊間$4/$6

Google應該會有答案

講你就講啦, 講D唔講D唔知做乜尻咁樣

搵倒咁平威囉唔想比你知囉

dllm 係舊登比人話過係打手囉
自己google下有幾難呀dllm

屌你睇下呢個咩psot 啦入得黎又唔撚講你入黎把撚呀?屌你老母臭系

屌你老母仆街冚家產
之前提過 其他人都識自己Google啦
Google有幾撚難呀 頭幾條link已經係啦 你弱智定手殘呀
係嘅我就開名囉
集運又話未入倉
會唔會中伏

係同一間wo 應該
諗緊搏唔搏寄去集運好

官集....真係五五波
諗緊搏唔搏寄去集運好

官集....真係五五波

私集FOR SURE LA
中通已簽收我件嘢 但好耐未入庫
http://realforum.zkiz.com/thread.php?tid=187884
小店收淘寶貨90後港人創集
巴集故事.
可惜比國際轉運失敗, 雙11 之後..........
依家可能得一個人工作, 佢老細就係覆 whatsapp 果個人
http://realforum.zkiz.com/thread.php?tid=187884
小店收淘寶貨90後港人創集
巴集故事.
可惜比國際轉運失敗, 雙11 之後..........
依家可能得一個人工作, 佢老細就係覆 whatsapp 果個人

太子爺 兩次都爆煲, 有後台都搞唔掂
我想問下粉嶺有邊間集運好用?
上網見到有集運王同funlala
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

好多自取點都係同N咁多間集運合作,所以好多時幾間集運都係有同一個自取點
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王啦,入倉好快UPDATE
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

準備試集運王, FB問左佢話乜撚都運得
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王算快靚正
即日入倉 , 7點先截數 , 第二日到香港
又唔算貴
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王算快靚正
又唔算貴

其實過左7點落單黎香港
都可以第二日到香港
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王算快靚正
又唔算貴

其實過左7點落單黎香港
都可以第二日到香港

其實我又唔係追求速度, 因為我運開液體, 驚出事, 之前用開巴集無問題, 依家佢變左伏唔敢用, 要轉第二間, 依家試集運王
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王算快靚正
又唔算貴

其實過左7點落單黎香港
都可以第二日到香港

其實我又唔係追求速度, 因為我運開液體, 驚出事, 之前用開巴集無問題, 依家佢變左伏唔敢用, 要轉第二間, 依家試集運王

我都想運液體
其實問左佢話唔得既,但我想搏
兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王算快靚正
又唔算貴

其實過左7點落單黎香港
都可以第二日到香港

我都想運液體
其實問左佢話唔得既,但我想搏

我話200ml左右, 佢話包好D就OK, 你係咪玩成litre?
有無人用過新世代? 呢間都好似好平又算快

好多自取點都係同N咁多間集運合作,所以好多時幾間集運都係有同一個自取點

兩個野有同一個自取點

粉嶺 聯和墟 
聯和道53號地下A舖

但唔同價錢
兩間係唔係唔有分別

集運王算快靚正
又唔算貴

續重好似無半KG 計算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞