淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
4xp係咪要等佢磅左先俾得錢?間野好麻煩,下次都係要私集好過。

求救

4PX係好麻煩嫁,又慢
同埋明明淘寶官方有得操作,點解你仲要用佢網頁既?
如果用sf智能櫃但體積超過左
件貨係咪會轉去最近的sf站?
想問下順豐送上門但冇聽電話會點
幾日都冇聽到 以為佢廣告 而家佢話準備發往 【香港青衣集散中心】
係咪即係要自取 定比人退回
成功順利入倉(私集)

其實我覺得如果係買大件野/你預左唔過1kg用hotbuy抵d
但overall計應該集運王抵d
幾日都冇聽到 以為佢廣告 而家佢話準備發往 【香港青衣集散中心】

d貨啱啱過完關落黎係會全部送曬去青衣先再分區派
我原本打算去淘寶買嘢集郵
有一間店舖話由於冇手機電話唔發貨
佢要求手機電話先肯發貨
電話有人收就可以
我冇大陸電話 我可以點做?
4xp係咪要等佢磅左先俾得錢?間野好麻煩,下次都係要私集好過。

求救

4PX係好麻煩嫁,又慢
同埋明明淘寶官方有得操作,點解你仲要用佢網頁既?

有優惠券嘛,同埋佢唔計體積重,我諗我下次都唔會用,除非件貨好大件。
但而家我點樣先可以去俾錢個頁面

TICK 2件野之後合箱,應該係
有制就禁啦
其實我覺得如果係買大件野/你預左唔過1kg用hotbuy抵d

巴集個計法其實都抵,
(長 x 寬 x 高 (cm) ÷6000 + 實際重量) / 2 = 收費重量 (KG)

d貨啱啱過完關落黎係會全部送曬去青衣先再分區派

可以搵香港順豐客服問問
成功順利入倉(私集)

我都買咗
以後都唔搵樓下間OK做收貨點
19號已經話待送往便利店
到依加都未到
到底啲人係咪唔去拎貨架
以後都唔搵樓下間OK做收貨點
19號已經話待送往便利店
到依加都未到
到底啲人係咪唔去拎貨架

D仆街到左貨又唔拎,塞住個位

巴集個計法其實都抵,
(長 x 寬 x 高 (cm) ÷6000 + 實際重量) / 2 = 收費重量 (KG)

寄咗 3盞燈, 一盞 45 X 45 X 14 計體積比. 計我 3.33KG
我覺得都唔貴. .. ...除2 差好遠 ....好似係........

應該聽日到港
放完長假一用神洲就出事
平時今發明至
前2晚落左單 攬收 但上網check 單號冇資料 旺旺問佢話宜家先發貨

星期二朝早落
而家都未到自取點

神州自取點既提示係差啲既 🙈 大家用既時候記得睇佢打包下架既時間, 下架完第二日就會到港, 唔好信 "到達地點" 個時間
想問下想買電子煙煙油,有無話用邊間集運先得?定間間都ok?
集運王用淘寶比錢 係咪可以check倒佢送到邊?
派件之後包裹異常?咩事!我check左又未到倉!
本身用緊巴集,想轉第二間私集
睇左幾間馬鞍山區啲自取點好多都係富寶
有冇馬鞍山區私集自取點會近恆安個邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞