淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
野食有冇得拆左原本個箱用其他箱運過黎?
如果就咁運 集運個到咪知野食

其實野食真係無問題
唔好講到運野食犯法咁啦

係怕去到集運個到先話唔比 要轉去第二間就麻煩
想係亞馬遜中國買個喼...
全部私集都計體積比,成22KG,本身重7KG...
係咪應該用B&S?
因為見佢話超5倍先計體積比,雖然佢比其他貴少少。

HOTBUY單邊唔過80CM唔計體積重

過左,有邊長83
召喚神洲it
幫我查下sz14934479476104, 唔該晒
如果唔記得㩒集運,係唔係會一件一件咁送黎

如果你用香港地址又冇揀集運,應該係,如果未發貨盡快取消訂單,取消成功後再拍過

如果你用香港地址又冇揀集運,應該係,如果未發貨盡快取消訂單,取消成功後再拍過

如果你有睇清楚運費
應該冇咁平可以直運
快d cancel /問番買野果邊
但通常都會自動set 官集

如果你有睇清楚運費
應該冇咁平可以直運

賣家用到付咪唔洗你係淘寶俾運費,直接你收到貨先俾

如果你有睇清楚運費
應該冇咁平可以直運

但咁唔係要傾左先咩
純粹一問 如果唔傾直接用到付 拒收咁點
但點都好 睇清楚有有揀左直送
有就快d 取消 d 咁運費好貴

如果你有睇清楚運費
應該冇咁平可以直運

但咁唔係要傾左先咩
純粹一問 如果唔傾直接用到付 拒收咁點
但點都好 睇清楚有有揀左直送
有就快d 取消 d 咁運費好貴

正常係傾左先嘅 但係都可能有唔直常嘅賣家咖嘛
拒收佢可以差評你,因為道理其實係佢度
可能人地一早寫明港澳台玩到付
幾個月冇淘,尋日淘完,用多寶,見發晒貨,諗住上多寶個網入番物流,先發現多寶倉轉左地址,有冇巴絲知而家舊倉係未停晒運作,我堆野可以點搞?
召喚神洲it
幫我查下sz14934479476104, 唔該晒

係唔係到
神洲明明簽收左又唔入庫,問客服又話冇收到貨
幾個月冇淘,尋日淘完,用多寶,見發晒貨,諗住上多寶個網入番物流,先發現多寶倉轉左地址,有冇巴絲知而家舊倉係未停晒運作,我堆野可以點搞?

原本係舊倉嘅貨已經搬咗去新倉,之前講有一個月過渡期,但係應該過咗好耐,你whatsapp同facebook都問下好啲,多數等半日先覆
我想問下
有冇私集地址D人唔知係集運
我想淘塊繪圖板落黎 但個賣家話海關會CHECK 過唔到關 所以集運地址唔寄
有野想買,但遇到呢個問題⼁[img]https://na.cx/i/H6Y21iO.jpg[/img]
有野想買,但遇到呢個問題⼁[img][url]https://na.cx/i/H6Y21iO.jpg[/img[/url]]

我想問下
我想淘塊繪圖板落黎 但個賣家話海關會CHECK 過唔到關 所以集運地址唔寄

我用多寶冇問題 不過繪畫板就未試過
有野想買,但遇到呢個問題⼁[img][url]https://na.cx/i/H6Y21iO.jpg[/img[/url]]

私集啦 順豐好多嘢都拒運
神洲明明簽收左又唔入庫,問客服又話冇收到貨

我想問下

應該係賣家驚青遮,幫趁第二個囉,再唔係就搵d個名同地址睇落冇咁似集運,如夜貓只寫馮小姐收,有運單號盡快上網填定先,斷估賣家都認唔出

係未用左香港或國際版淘寶?係的話set地區set番大陸
想問各位, 私集肯唔肯寄落嚟? 有邊過100cm, 邊間平D?
我想問下

應該係賣家驚青遮,幫趁第二個囉,再唔係就搵d個名同地址睇落冇咁似集運,如夜貓只寫馮小姐收,有運單號盡快上網填定先,斷估賣家都認唔出

最衰TAOBAO唔見有其他賣家
希望今次呃到佢地 用左夜貓 連AC都換埋
巴集update fb 好疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞