淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
上個post有巴打提過大眾集運同ucbuy 自提點一樣但係價錢唔同 前者4蚊後者7蚊 10日存倉兼好平

諗住試大眾有冇巴絲用過

10日

每個地方唔同 最少三日最多十日 葵芳十日
不過啱啱醒起有啲濕鳩集運乜都計體積重 hotbuy好似唔錯 送舖頭只係加十蚊

你用咩方法搵佢地 我真係未試過

二月試過唔見野,80幾蚊,搵左2個禮拜賠番,雙11 果陣大抽獎,十幾件貨少左兩件自己野,抽到一件人地貨,有一件自已貨重比我在苦主谷見到post左出黎 ,不過最後都收番晒
Hotbuy想用,不過附近冇自提點,只試過一次買立體牆貼,明知其它會勁計體積,至用hotbuy送上門,不過­計體積又真過癮
巴集客服番office hour架,假期, 早上,晚上8點後好難搵,我通常下午兩三點whatsapp 搵,當日會覆, 呢個禮拜好似覆得快左添
佢地自提出左貨後就再冇物流信息,第二日到自提點,過左時間收唔到SMS就打去自提點問啦

利申:唔係貴野仍然用巴集

講緊果一直都用緊fb 搵佢,基本上秒覆
而家要隔咁耐已經差多好多
以前由佢貴係真係買佢個cs,而家咁樣真係不了

以前用fb 依家用whatsapp
你fb同佢講野都會自動回叫你用whatsapp
佢地好似無用fb好耐

好多首重都做緊10蚊樓下,續重差唔多

續重差一蚊就差一蚊嫁啦 首重平10蚊 10kg up就貴過你

請問如果淘果件野單邊長過200cm邊間送黎抵D?睇咗好多一係唔送,一係要加多$100
想買一卷果種地板膠,件貨先百幾蚊
其實點解送去東涌一定要收附加費
加埋住宅附加費真係諗都唔洗諗
結果都係得shit寶同順豐
多寶風評咁差,順豐又貴又多限制
唉 好擔心

偏遠地區
你睇下鑫航BBGO,問左佢 送東涌住宅+¥80,但佢好平,加埋都唔係好貴嘅
新手之前第一次淘寶 朋友介紹用到貨啦 買左d手機殼同野食
手機殼應該唔會0.2kg掛 會唔會係計左體積重
黎緊想淘多d野食同買d輕嘅雜物 邊間集運唔計體積重/最小重量個d同埋又可以運多d零食
新手 麻煩到巴絲 唔好意思

0.2kg好正常 佢可能有啲贈品呀 貼呀之類送埋 如果細細舊都計體積重咁間嘢應該冇人幫襯
單件80cm內應該hotbuy最好

淨係得3個好輕個d磨砂case
我上次買左500g香蕉牛奶麵包 500g肉鬆餅同埋500g小食 冇送其他野
到貨啦個到計我3.2kg
hotbuy可以運多小小野食? 我下次可能買3-4kg

其實如果你驚集運收多你 你可以買之前問定賣家大約重量 或者到香港收貨果陣有啲自取點有埋磅 因為佢哋會做埋運上大陸果轉 所以有啲會有磅 你可以去磅下
同埋你啲紙箱有重量咖嘛 pack果陣啲膠袋有重量咖嘛
你本身用邊間集運?

我呢次係第一次淘 用到貨啦 呢間
我初時估應該2.5kg到 點知3.2 好似多左d
所以而家想試下第二間集運 主要淘野食多 睇下大家有冇好介紹

點解唔磅下佢有冇扼秤

新手第一次唔係好識
第一次用新世代
佢比錢到係用淘寶比?同埋比完又要影相?
第一次用新世代

用電腦搞認證 認證左之後就唔洗 (以前係咁)
貴同比錢煩 依家無用了
不過佢個app真心方便
上個post有巴打提過大眾集運同ucbuy 自提點一樣但係價錢唔同 前者4蚊後者7蚊 10日存倉兼好平

諗住試大眾有冇巴絲用過

10日

大眾咁平 下次用先

諗住試大眾有冇巴絲用過

有冇巴絲用過順豐便利櫃 我買咗件野運到落嚟都冇咩事 但係一到客戶自取就貨物異常 點解會咁
第一次淘寶,用左夜貓菲兒
15號交單,今日18號都未到?
想問一般要幾耐
有冇巴絲用過順豐便利櫃 我買咗件野運到落嚟都冇咩事 但係一到客戶自取就貨物異常 點解會咁

便利櫃滿左就要等有位,如果你用順豐運就搵順豐客服問,用其它集運轉順櫃就問集運啦
想問一般要幾耐

夜貓之前用過都係今發後到
你去問下夜貓個客服啦

等我一陣問下先
想問一般要幾耐

你去問下夜貓個客服啦

等我一陣問下先

我都用過.
觀塘個點 今發明至,今早收, 要再多一日先攞得. 代收點果班都幾有禮貌.
用集運. 最後合併成日多 0.1KG, 0.4KG 出來
第一次用新世代

用電腦搞認證 認證左之後就唔洗 (以前係咁)
貴同比錢煩 依家無用了
不過佢個app真心方便

岩岩比左錢 我又覺得唔算煩
有得用淘寶比錢最方便,唔洗以前咁去銀行入/信用卡
想問一般要幾耐

你去問下夜貓個客服啦

等我一陣問下先

我都用過.
觀塘個點 今發明至,今早收, 要再多一日先攞得. 代收點果班都幾有禮貌.

我九龍灣點,問左客服個邊,佢話搬倉岩岩先收到通知,後日先有得拎 即係15交單20先有得拎
20號我唔得閒拎呀
我第一次淘有無咁岩呀
用DimBuy少左箱野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞