淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
第一次集運想買D細件野,想問巴打們邊間好d,唔會呃稱
集運王好似比較少負皮

同埋點解間店其中有兩種一樣既貨
但係有一種唔運得來香港,另一種就得(但唔係禁運品)

大件野用巴集. 平D, 計算方法同其他公司唔同.
(長 x 寬 x 高 (cm) ÷6000 + 實際重量) / 2 = 收費重量 (KG)
神州冇左太和個自取站
有冇邊間集運有太和附近嘅自取站?

新世代有大埔廣場同榮暉商場,唔知近唔近太和。

唔近
神州都有個係榮暉商場站

同你一樣,我都係住新界,雖然我嗰區都有自取點,但唔近我住嗰度,要搭車去 我次次揀送上門,其實唔貴。如果去自取點又嘥時間又嘥車錢 拎又攰。
神州冇左太和個自取站

唔近
神州都有個係榮暉商場站

同你一樣,我都係住新界,雖然我嗰區都有自取點,但唔近我住嗰度,要搭車去 我次次揀送上門,其實唔貴。如果去自取點又嘥時間又嘥車錢 拎又攰。

啱先上網比較過送住宅,有個叫日日買集運,7公斤或以下好抵。8公斤以上就神州or淘派。
收到風呢幾日有幾間集運俾海關check貨,有機會會遲,各位留意吓喇,今日有幾間無貨到,希望幫到大家

利申做緊自取點
神州冇左太和個自取站

唔近
神州都有個係榮暉商場站

啱先上網比較過送住宅,有個叫日日買集運,7公斤或以下好抵。8公斤以上就神州or淘派。

送上門唔係要收上門費咩? 好似20一次 好貴

除番開都係¥4.7-6/kg,算好抵啦。
日日、淘派、BBGO,你睇番你每次大概送幾多公斤,再睇下自己啱用邊間。
買大件嘢用翻巴集好?因為見佢摺摺地有d驚
岩岩上網search左
全民集運有大埔忠信里站
有冇人用過全民
上網睇過有好有唔好

全民幾好,香港人做,又有交帶,通常今發明到!

利申做緊自取點
岩岩上網search左
全民集運有大埔忠信里站
有冇人用過全民
上網睇過有好有唔好

利申做緊自取點

想問呢 如果我訂左張櫈 但唔記得左問賣家送唔送香港
就落左單 之後我再問返佢 佢話唔送..
但我之前選左用順豐集運 送上門
咁樣其他得唔得?
姐係賣家寄去深圳 再由順豐轉運到香港?
咁樣其得唔得?
咁樣其得唔得?

你睇下淘寶入面嘅順豐集運有冇多咗嘢就知
神州寫到達轉運點 是咪即係到左香港
第一次用淘寶
唔知頭唔知路用左圓通
未到集運倉
呢家花都果邊水浸
都唔知有無事

我都係

派件派左兩日仲未到集運倉正唔正常
岩岩上網search左
全民集運有大埔忠信里站
有冇人用過全民
上網睇過有好有唔好

利申做緊自取點

我睇佢 每件貨物最少計費重量為︰0.25KG。 單件貨品如不足0.25KG亦會按0.25KG計數。

咁我買一條充電咪好唔掋

間間集運都有最少計費重量 好似有d係0.5kg
廣州暴雨影響出貨 唉好想佢快啲送到
咁多位巴打你地好 第一次淘寶
本身係同一間舖買左幾樣野 比埋錢 賣家話直送叫我唔好用集運 但我依加想係其他舖再買啲野 仲可唔可以改集運 定係要分開買硬食多次運費

好多人屌喎 好打手feel
咁多位巴打你地好 第一次淘寶
本身係同一間舖買左幾樣野 比埋錢 賣家話直送叫我唔好用集運 但我依加想係其他舖再買啲野 仲可唔可以改集運 定係要分開買硬食多次運費

你要旺旺問第一單個賣家 比集運地址佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞