淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
官運運唔運行李箱?
官運運唔運行李箱?

Yes
官運運唔運行李箱?

Yes

行李最好用官運定私運好?
我見私運會計體積
星期日淘左件貨 送去私集
星期一朝早發貨 跟住一直待攬收
星期二晚問咩事 賣家話物流訊息同現實有差別 叫我遲d 要查詢
星期三朝早再問咩事 又話物流公司漏左掃瞄會幫我催 又話個運輸單號係岩
岩岩再問多次 話幫我check check
都唔知會唔會冇左件貨

你退款佢就會搵返件野出黎

岩岩申請左退款
佢講左幾百萬次催左快遞
我依家話退 佢淨係話你稍等

自己申請退啦 洗鬼搵佢

姐係禁左申請就算 唔洗再搵佢

禁左申請,間中check下拒有冇拒絕,冇就夠鐘自動退錢
星期日淘左件貨 送去私集
星期一朝早發貨 跟住一直待攬收
星期二晚問咩事 賣家話物流訊息同現實有差別 叫我遲d 要查詢
星期三朝早再問咩事 又話物流公司漏左掃瞄會幫我催 又話個運輸單號係岩
岩岩再問多次 話幫我check check
都唔知會唔會冇左件貨

岩岩申請左退款
佢講左幾百萬次催左快遞

自己申請退啦 洗鬼搵佢

無錯,死都唔好確認收貨,申請左退款先,如果佢地繼續放置play你你可以等48小時系統會自退款。
記住寫好原因,見佢咁耐無收到貨話懷疑佢假發貨,然後就算佢地唔同意退款,到時可以吵上淘寶投訴賣家。淘寶既人會再幫你。

我退款時淨係揀左一直未收到貨
但cap 低哂d 旺旺記錄同快遞公司話冇呢個運單編號
用緊南海貪平但覺得好慢俾左錢一兩日先發貨
發貨又要兩三日先到自取點
官運運唔運行李箱?

Yes

我見私運會計體積

私運得返hotbuy 單邊唔過80cm先唔計體積
其他都計

官運問過 4px 中通都計
係順豐唔計

岩岩申請左退款
佢講左幾百萬次催左快遞

自己申請退啦 洗鬼搵佢

無錯,死都唔好確認收貨,申請左退款先,如果佢地繼續放置play你你可以等48小時系統會自退款。
記住寫好原因,見佢咁耐無收到貨話懷疑佢假發貨,然後就算佢地唔同意退款,到時可以吵上淘寶投訴賣家。淘寶既人會再幫你。

佢係咪想等我取消左退款就夠鐘比錢佢
官運運唔運行李箱?

Yes

我見私運會計體積

其他都計

係順豐唔計

今次諗住淘多d野食同雜物 見你話hotbuy唔計體積好似試得過 會唔會有伏?
4PX同SF比會唔會差好多?

咁又未必,佢可能唔想多個退款記錄
你自己決定讓唔讓步
問下轉賬左再取消退款得唔得
或者要佢地確認多次取消左退款就轉錢比你,到時佢地唔比翻錢你你再向淘寶投訴賣家啦。

講漏左,你用咩比錢架?
支付寶有無實名驗證?無既話佢轉賬比你你都用唔翻d錢架

pps
好似冇實名
但唔係其實d 錢仲係我支付寶到
佢同意左or 佢唔處理 到左時間就會退返比我啦咩
依家未確認付款d 錢未到佢手wo

最重要一點係佢間店入唔返 全部野下哂架 係咪黑店黎

你自己決定讓唔讓步
或者要佢地確認多次取消左退款就轉錢比你,到時佢地唔比翻錢你你再向淘寶投訴賣家啦。

講漏左,你用咩比錢架?

pps
好似冇實名

我信唔過佢 之前假發貨 係咁呃我話催快遞
官運運唔運行李箱?

Yes

我見私運會計體積

其他都計

係順豐唔計

今次諗住淘多d野食同雜物 見你話hotbuy唔計體積好似試得過 會唔會有伏?

唔會 發貨都快
不過野食未試過
官運運唔運行李箱?

Yes

我見私運會計體積

其他都計

係順豐唔計

唔會 發貨都快
不過野食未試過

有冇巴絲用hotbuy運過野食
hotbuy 用過幾次都係今發明到
睇落好似貴少少
但係佢入$600 送 $120
用$1 送 $0.05
計返其實係長期七五折

你自己決定讓唔讓步

講漏左,你用咩比錢架?

pps
好似冇實名

一日未確認收貨,d錢都會hold未比賣家
佢地同意/唔處理就會比翻買家
既然你無實名驗證同唔信佢就唔好聽佢講話轉賬啦
等到夠48小時退款
因為佢所謂轉賬係直接比錢落你個支付寶餘額,但你無實名過就用唔到d錢。
系統退款我記得好似會你用咩比佢就退翻落咩度,例如八達通比就會退翻落八達通。但我未用過PPS

PPS會退番去你登記左嘅銀行戶口
官運運唔運行李箱?

Yes

我見私運會計體積

其他都計

係順豐唔計

唔會 發貨都快
不過野食未試過

有冇巴絲用hotbuy運過野食

上次買貓廁所送左包1kg糧囉 算唔算嘢食
老實講 運過幾間你唔咁老實報關多數都得

你自己決定讓唔讓步

講漏左,你用咩比錢架?

pps
好似冇實名

一日未確認收貨,d錢都會hold未比賣家
佢地同意/唔處理就會比翻買家
既然你無實名驗證同唔信佢就唔好聽佢講話轉賬啦
等到夠48小時退款
因為佢所謂轉賬係直接比錢落你個支付寶餘額,但你無實名過就用唔到d錢。
系統退款我記得好似會你用咩比佢就退翻落咩度,例如八達通比就會退翻落八達通。但我未用過PPS

PPS會退番去你登記左嘅銀行戶口

個賣家搵左我兩次叫我取消退款話咩系統操作唔到 要直接退比我
我唔應佢機 過左幾分鐘佢同意退款
我想投訴賣家 大家有冇試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞