淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

有冇邊間私集唔係/6000嫁

hotbuy好似唔係
我之前去攞集運王淘寶
見到間舖有hotbuy個易拉架寫咩唔計體積
你問問

太好啦 問完佢話唔計體積重

感謝巴打

btw 順豐d客服個個講既野唔同
一d又話會計體積 一d又話唔會

推廣期間,貨物單邊長度不超過80CM一律以實重收費。
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

hotbuy好似唔係
我之前去攞集運王淘寶
你問問

感謝巴打

sf 官網有寫呎吋。上去睇睇。

香港版定大陸版既網?
放完長假一用神洲就出事
平時今發明至
前2晚落左單 攬收 但上網check 單號冇資料 旺旺問佢話宜家先發貨
想買個新廁所俾主人用

不過間間私集都計體積

問埋官集都話計

hotbuy好似唔係
我之前去攞集運王淘寶
你問問

感謝巴打

推廣期間,貨物單邊長度不超過80CM一律以實重收費。

問清楚大陸個邊既順豐客服
佢話集運唔計體積
係普通既快遞先會計

anyway唔該晒巴打
到底巴打間集運係咪真係收咗皮?

唔係, 重係到. 不過少咗人做野.
但客服團隊門市無咗. 信心大減.
人地擴充, 佢就縮細.CUT 到付, 門市, 熱線, 3個人手.
自取做到今發明至, 好多類野都運到 用唔用你自己諗.

其實係咪巴打已經退左股? 連whatsapp覆都係簡體
打算買架可摺單車,折叠後長 85CM左右 高70CM左右,闊35CM左右,想請問有冇平嘅集運公司推介?
打算買架可摺單車,折叠後長 85CM左右 高70CM左右,闊35CM左右,想請問有冇平嘅集運公司推介?

依家全部都計體積重

hotbuy單邊唔過80就唔計 不過你過80就冇計

我建議你用順豐國際轉運 問過佢係唔計體積重
電筒/電蚊拍係咪唔黎得香港?
即係有電既都唔得?
我用順豐自提點
即係有電既都唔得?
我用順豐自提點

順豐既有d危
你用私集會大機會得d
係度提提大家
可以的話叫賣家咪鬼用韻達發貨

9 號買件野. 今日 21 號都重係佢個倉
想投訴又要搵個大陸電話收個投訴認證 sms.
今日寫左圖入 notepad 果段投訴佢, send 完之後都覺得自己太好脾氣

人在香港, 就算 send 完個投訴都收唔到佢電話, 又無得留 email....

p.s. 諗左好耐我應該放係呢度好 or 另一個淘寶 post. 不過另一邊講明只講 product. 我就當呢邊講貨運, 等大家唔好中招啦
即係有電既都唔得?
我用順豐自提點

順豐既有d危
你用私集會大機會得d

有冇好介紹?
我淨係識用淘寶比我揀果幾個
即係有電既都唔得?
我用順豐自提點

順豐既有d危
你用私集會大機會得d

可以之前買咗 3 塊 康銘蚊拍. 好好用, 四腳蛇都殺得死
係度提提大家
可以的話叫賣家咪鬼用韻達發貨

9 號買件野. 今日 21 號都重係佢個倉
想投訴又要搵個大陸電話收個投訴認證 sms.
今日寫左圖入 notepad 果段投訴佢, send 完之後都覺得自己太好脾氣

人在香港, 就算 send 完個投訴都收唔到佢電話, 又無得留 email....

p.s. 諗左好耐我應該放係呢度好 or 另一個淘寶 post. 不過另一邊講明只講 product. 我就當呢邊講貨運, 等大家唔好中招啦

呢個情況通常唔使自已跟,叫賣家跟,賣家唔跟或處理唔到,就退款算了,理由係未收到貨
上面圖果件貨十成十出咗事. 漏件,
我都試過廣東到廣東, 運咗十日先到., 件貨HOLD 4日係中轉 , 搵番件貨繼續運.
你唔洗自己攪, 叫賣家攪搵. 如果你未打款比佢的話.
你應該係打款限期內叫賣家廷長付款限期.
你投訴可以去
http://sswz.spb.gov.cn/
郵政申訴局
睇睇
不過你都唔係寄件人. ......都係叫賣家攪啦
新手一問
想用八達通比錢 是咪用大陸/香港支付寶AC都OK?
放完長假一用神洲就出事
平時今發明至
前2晚落左單 攬收 但上網check 單號冇資料 旺旺問佢話宜家先發貨

星期二朝早落
而家都未到自取點
4px,如果係我的包裹代認領一邊有好多件貨品,咁咩制可以合併埋一齊俾錢,即係唔使一件一件咁俾錢

4px係官方集運定咩先
新手一問
想用八達通比錢 是咪用大陸/香港支付寶AC都OK?

有支付寶ac就得,唔洗分支那定香港
佢會自動detect你係唔係香港買家
我都試過廣東到廣東, 運咗十日先到., 件貨HOLD 4日係中轉 , 搵番件貨繼續運.
你投訴可以去
郵政申訴局
睇睇

因為之前大安旨意無理
所以等得太耐自動轉左錢了
今晚夜 d 得閒再同個賣家講講先

淘左咁多年, 今次真係第一次
你投訴可以去
郵政申訴局
睇睇

因為之前大安旨意無理
所以等得太耐自動轉左錢了
今晚夜 d 得閒再同個賣家講講先

淘左咁多年, 今次真係第一次

轉左錢15日內都仲可以申請售後退錢架,賣家唔可以唔理,如果快15日,盡快禁申請售後先同賣家慢慢講,你物流都未簽收,淘寶介入一定退到架,過左15日賣家唔理就冇得做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞