淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
新世代定神洲比較好?

唔好意思 轉一轉問題
新世代/神洲/集運王 邊間可以老實講電池/食物都可以運到?
之前用官集,之後巴集,再之後用dimbuy 今次又要轉一轉

除左官集同dimbuy其實基本上都可以,前提係唔好運太大量就ok,譬如夜貓/buyup可以運2kg食物

見樓下有智能櫃, 第一次試DIMBUY, 覺得麻麻
又要搵第二間可以用到智能櫃

夜貓用到智能櫃 仲可以儲積分當錢使,心理上覺得抵咗
我冇用過dimbuy同夜貓之外既私集,可能其他都得

夜貓快唔快?

當日四點前落單,第日五點送到智能櫃(屯門區)

dimbuy星期二落單,今日未到櫃

有無巴打知咁姐係點
集運個邊又話未到件

唔好意思 轉一轉問題
新世代/神洲/集運王 邊間可以老實講電池/食物都可以運到?
之前用官集,之後巴集,再之後用dimbuy 今次又要轉一轉

除左官集同dimbuy其實基本上都可以,前提係唔好運太大量就ok,譬如夜貓/buyup可以運2kg食物

夜貓快唔快?

換咗佢啦巴打 好慢

夜貓快唔快?

換咗佢啦巴打 好慢

第一次用咋,亦都係最後一次

有無巴打知咁姐係點
集運個邊又話未到件

等多陣啦可能集運倉個邊未入倉姐
聽日都未入你就聯絡集運個邊啦

之前都試過 問過話好似有d快遞會簽收咗先 再成大批貨運去個倉

夜貓快唔快?

換咗佢啦巴打 好慢

第一次用咋,亦都係最後一次

我都係
巴集1次,dimbuy1次,SF2次,今次又要轉(考慮中)
瘋狂係咪好多負評㗎?
佢r我合作做自取點呀
瘋狂係咪好多負評㗎?
佢r我合作做自取點呀

瘋狂你search 下,出事出到上報紙

有無巴打知咁姐係點
集運個邊又話未到件

見佢話要比中轉費 完全唔知咩事

有無巴打知咁姐係點
集運個邊又話未到件

之前都試過 問過話好似有d快遞會簽收咗先 再成大批貨運去個倉

咁我係咪可以唔理佢
想問下集運 膠個啲軍刀 會唔會俾人捉
瘋狂係咪好多負評㗎?
佢r我合作做自取點呀

TONY? 仲有人用咩?
想問問大家邊間ok 嘅集運響長沙灣(非荔枝角)有自提點?
之前用開巴集響屋企附近就有,而家想轉集運

唔該晒

唔通中左毒
尋日已經簽收左
但巴集到而家都未入倉

巴集呢排試過多次,都係即日簽收到,尋日幾點簽收,如果下午5點後,好多時都係假簽收,送唔切唔想罰錢就話簽左(試過話夜晚10點幾話簽,一睇就知假野,禁夜個倉邊有人簽,結果第二日下晝至到),晏d都唔見就問下客服啦
第一次用私集淘兩罐噴罐 用咗dimbuy 但啱啱追完po見到有巴打話好嚴好多野都唔俾運 咁我報家居用品係咪都會出事

同埋真係拒收要點搞
第一次用私集淘兩罐噴罐 用咗dimbuy 但啱啱追完po見到有巴打話好嚴好多野都唔俾運 咁我報家居用品係咪都會出事

同埋真係拒收要點搞

用得私集點解要用dimbuy,又貴又慢又乜都唔運得 ,如果未發貨試下叫賣家送去第二間,發左就焗博啦,拒收係煩d,通常叫賣家轉去第二間私集或退貨,運費要同賣家傾,好多賣家有買運費險,拒收佢地會賠到運費,唔需要你比
你地覺得4px會唔會拒收呢個
你地覺得4px會唔會拒收呢個

一兩枝唔會,試過
尋日已經簽收左
但巴集到而家都未入倉

巴集呢排試過多次,都係即日簽收到,尋日幾點簽收,如果下午5點後,好多時都係假簽收,送唔切唔想罰錢就話簽左(試過話夜晚10點幾話簽,一睇就知假野,禁夜個倉邊有人簽,結果第二日下晝至到),晏d都唔見就問下客服啦

快件已签收,感谢您使用中通快递!

收到未?

聽講神洲同巴集個倉好近,個速遞員有時會送錯去神洲(係中通條友先會送錯)...
你要whatapp巴集倉,叫佢去拎返....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞