淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

好多人屌喎 好打手feel

多寶成日聽人講會唔見野

多寶成日聽人講會唔見野

有邊間集運無自己網頁 我都想知

咁多位巴打你地好 第一次淘寶
本身係同一間舖買左幾樣野 比埋錢 賣家話直送叫我唔好用集運 但我依加想係其他舖再買啲野 仲可唔可以改集運 定係要分開買硬食多次運費

你要旺旺問第一單個賣家 比集運地址佢

我問左但個賣家講野九唔搭八
未買之前問佢只係話唔建議集運
之後今日再問佢直頭話唔送集運

多寶成日聽人講會唔見野

有邊間集運無自己網頁 我都想知

多寶成日聽人講會唔見野

點解屌你上佢fb 睇就知,再加埋差評左好似佢就會block 你ac 呢樣(我唔sure 係咪佢 )

點解屌你上佢fb 睇就知,再加埋差評左好似佢就會block 你ac 呢樣(我唔sure 係咪佢 )

呢2轉覺得神州慢左好多
想問呢 如果我訂左張櫈 但唔記得左問賣家送唔送香港
就落左單 之後我再問返佢 佢話唔送..
但我之前選左用順豐集運 送上門
咁樣其得唔得?
姐係賣家寄去深圳 再由順豐轉運到香港?

你睇下淘寶入面嘅順豐集運有冇多咗嘢就知

你係經官集揀好地址?係就無問題,反正賣家只需要負責件野送到深圳,佢唔需要知道之後要轉運去邊。

喔 明白 但係賣家話 退款
退款又唔識搞 好煩
咁樣其得唔得?

你係經官集揀好地址?係就無問題,反正賣家只需要負責件野送到深圳,佢唔需要知道之後要轉運去邊。

退款又唔識搞 好煩

賣家叫你退款?點解?
入你張訂單睇,㩒退款,跟住指示做就得。如果你用信用卡或支付寶hk,錢會退翻去相應既地方。

賣家話唔支持集運 佢都講到咁 無謂夾硬來
咁樣其得唔得?

退款又唔識搞 好煩

賣家叫你退款?點解?
入你張訂單睇,㩒退款,跟住指示做就得。如果你用信用卡或支付寶hk,錢會退翻去相應既地方。

賣家話唔支持集運 佢都講到咁 無謂夾硬來

噢噢咁就無辦法啦 申請退款吧啦

第一次用taobao 完全個賣家講乜...
個退款搵左好耐先搵到
又爬左好耐文 先知點樣集運
岩岩上網search左
全民集運有大埔忠信里站
有冇人用過全民
上網睇過有好有唔好

全民幾好,香港人做,又有交帶,通常今發明到!

利申做緊自取點

我睇佢 每件貨物最少計費重量為︰0.25KG。 單件貨品如不足0.25KG亦會按0.25KG計數。

咁我買一條充電咪好唔掋

間間集運都有最少計費重量 好似有d係0.5kg

其實好多都冇計最少架,收0.0_kg都得,
淘派0.5kg勁癲
咁多位巴打你地好 第一次淘寶
本身係同一間舖買左幾樣野 比埋錢 賣家話直送叫我唔好用集運 但我依加想係其他舖再買啲野 仲可唔可以改集運 定係要分開買硬食多次運費

你要旺旺問第一單個賣家 比集運地址佢

我問左但個賣家講野九唔搭八
未買之前問佢只係話唔建議集運
之後今日再問佢直頭話唔送集運

奉勸你一句,淘寶買野有關集運/直送既問題唔好問賣家,佢地好多一係唔清楚,一係就覺得你連點集運都要問既新手會好麻煩唔想做你生意,一係就見你用集運地址轉頭集運倉出事又要入佢數。所以如果賣家堅持唔送集運,就直頭幫襯第二間罷就。
你上述既情況如果發左貨就無得改地址,用官集既話就算送到去集運倉,要另外再contact翻官集個邊幫你加翻個記錄落去,令你可以揀運去邊,我試過搵順豐搞麻煩到飛起。

唔該曬絲打
咁我都係由佢啦下次再試集運
想請教下

即係去到邊

你地址填俾佢係邊咪到邊
岩岩上網search左
全民集運有大埔忠信里站
有冇人用過全民
上網睇過有好有唔好

全民幾好,香港人做,又有交帶,通常今發明到!

利申做緊自取點

我睇佢 每件貨物最少計費重量為︰0.25KG。 單件貨品如不足0.25KG亦會按0.25KG計數。

咁我買一條充電咪好唔掋

間間集運都有最少計費重量 好似有d係0.5kg

其實好多都冇計最少架,收0.0_kg都得,
淘派0.5kg勁癲

神州都冇計

集運王都冇計
想請教下

即係去到邊

用集運的話就係到左集運簽左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞