淘寶集運集中討論區 (4) 請幫手答問題

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
只係想呻吓 希望大家睇吓

事緣今日有男人打嚟鬧我
話佢件件發咗貨五日都未到
我話其實我哋自取點一收到貨點齊貨就會即刻通知你
跟住佢不停鬧鬧鬧
又話我唔通知佢又話我唔check佢份件到邊又話佢係<速運>要幾耐先到
到最後佢講咗句
做得咁L衰你唔好L做啦,然後收咗我線
好坦白,其實我連<速運>係咩都唔知,況且你份件到咗我一定會通知你,你估我會想偷咗你份件咩

如果你哋或者你哋屋企人有用自取點
希望你哋知道其實我哋只係提供一個地方幫大家收件,唔係集運公司嘅人,唔好叫我哋幫你送埋上你屋企或者係營業時間外嘅時候嚟拎件。每日啲貨嚟嘅時間都唔同,我都唔可以保證幾點會到,又或者會唔會到。

話你知,集運公司同運輸嘅師傅係好缺乏溝通嘅,佢哋同我哋中間嘅通訊係好亂,送錯件去第二個自取或者送少咗係一件好正常嘅事,有時有啲師傅見你份件太大會第日先送,所以我哋每次都會點齊數,幫大家分拆哂啲件,先會通知大家。如果唔齊嘅我先會同集運公司聯絡。

我都有淘開,明白大家都好急,但唔好chur我鬧我,我都想你快啲收到貨。

打得有啲長,祝大家淘寶愉快

事緣今日有男人打嚟鬧我
跟住佢不停鬧鬧鬧
又話我唔通知佢又話我唔check佢份件到邊又話佢係<速運>要幾耐先到
到最後佢講咗句
好坦白,其實我連<速運>係咩都唔知,況且你份件到咗我一定會通知你,你估我會想偷咗你份件咩

希望你哋知道其實我哋只係提供一個地方幫大家收件,唔係集運公司嘅人,唔好叫我哋幫你送埋上你屋企或者係營業時間外嘅時候嚟拎件。每日啲貨嚟嘅時間都唔同,我都唔可以保證幾點會到,又或者會唔會到。

話你知,集運公司同運輸嘅師傅係好缺乏溝通嘅,佢哋同我哋中間嘅通訊係好亂,送錯件去第二個自取或者送少咗係一件好正常嘅事,有時有啲師傅見你份件太大會第日先送,所以我哋每次都會點齊數,幫大家分拆哂啲件,先會通知大家。如果唔齊嘅我先會同集運公司聯絡。

我都有淘開,明白大家都好急,但唔好chur我鬧我,我都想你快啲收到貨。

香港D人係咁嫁喇,見你係自取點就當你係有份,好多自取點都有比人屌
想問下瘋狂係咪已經正常返好耐了?

係,用左個幾月,好快,今發明到

唔該哂巴打

巴打我用瘋狂4月20落單,到今日過左成個月都未拎到,你自己唸清楚用唔用 我追佢客服追到我癲

咁又要諗諗

唔係無咗咩? 之前有股東事件發生。。。。
新手想問下 如果我想淘噴罐既話 用平時用開既夜貓菲兒運唔運到落黎架 同埋有咩要注意 唔該
新手想問下 如果我想淘噴罐既話 用平時用開既夜貓菲兒運唔運到落黎架 同埋有咩要注意 唔該

應該可以,
最好問菲兒, 佢會答你得唔得.
用左多Booooo 網 三年幾,一直都無出過事,自取站試過,自取車又試過(仲好準時)
不過硬係覺得佢貴左dd.. 我好多時都係淘細件雜物
但都坐底14蚊起跳

最近見到有間南海,首重同續重都係rmb 5
呢間好唔好嫁
用左多Booooo 網 三年幾,一直都無出過事,自取站試過,自取車又試過(仲好準時)
不過硬係覺得佢貴左dd.. 我好多時都係淘細件雜物
但都坐底14蚊起跳

最近見到有間南海,首重同續重都係rmb 5
呢間好唔好嫁

我都想知南海, 掂唔掂, 想轉.
想問下大陸集運 要夠快 有咩推薦
想問下大陸集運 要夠快 有咩推薦

夠快咪sf 直送

事緣今日有男人打嚟鬧我
跟住佢不停鬧鬧鬧
到最後佢講咗句

香港D人係咁嫁喇,見你係自取點就當你係有份,好多自取點都有比人屌

辛苦曬啦 香港好多又蠢又懶既人
分分鐘鬧你個個係依個post做伸手黨個班人黎 唔自己check清楚先,一唔順意就屌人唔幫佢。
btw我玩集運都遇過運輸個邊d人送錯貨,收到sms落去攞件先發覺佢地將另一個自提點既貨送左過黎
原本我攞件既自提點個老闆娘即刻打過去集運公司截住架車叫佢翻轉頭

辛苦哂真係 覺得巴打講蠢人唔好學人淘寶真係好岩
永遠搞唔明個關係 成日都見到有人係賣家到話集運整唔見件貨 收唔到 所以負皮
或者係集運公司負皮話件貨唔好
試過去拎貨見到個中女狂鬧自取點員工點解整爛佢件貨
好羞家
星期日淘左件貨 送去私集
星期一朝早發貨 跟住一直待攬收
星期二晚問咩事 賣家話物流訊息同現實有差別 叫我遲d 要查詢
星期三朝早再問咩事 又話物流公司漏左掃瞄會幫我催 又話個運輸單號係岩
岩岩再問多次 話幫我check check
都唔知會唔會冇左件貨
星期二晚問咩事 賣家話物流訊息同現實有差別 叫我遲d 要查詢
星期三朝早再問咩事 又話物流公司漏左掃瞄會幫我催 又話個運輸單號係岩
都唔知會唔會冇左件貨

你退款佢就會搵返件野出黎

事緣今日有男人打嚟鬧我
跟住佢不停鬧鬧鬧
到最後佢講咗句

可唔可以講下點解會有舖頭會做埋集運點? 多左野做又擺到周地都係貨唔會影響正常生意咩? 純粹因為做集運點賺好多?
第一次用hotbuy 希望ok 之前用多寶 覺得有啲貴

hotbuy好似有啲慢

btw上佢facebook睇到

HotBuy集運-全球網購物流服務

【送貨上門暫停到付服務】
由於轉換本地派件公司,由即日起提交的送貨上門集運單不再接受貨到付款,自提點單則不受影響。如需使用送貨上門服務,請客人預先充值Hot Dollar,再以Hot Dollar扣除運費。不便之處,敬請見諒!
客人可以利用銀行轉帳/淘寶店支付/PayPal充值Hot Dollar。
充值優惠仍然生效:
以銀行轉帳/淘寶店充值滿
$200 送 $20
$400 送 $60
$600 送 $120
如有查詢,請聯絡客服。

咁撚戇鳩
我第一次淘
係咪無人會用buyup夜貓
睇睇下你地覺得佢好貴
又無咩特別

又唔係喎,雖然唔算平,但係客服唔錯,服務亦穩定,我通常貴野或雙11會用

只可以話buyup唔貴唔平唔快唔慢客服唔係特別好但又唔差 雙11間間集運都出事個陣似乎得佢無大問題

我覺得呢間幾好
想問下有無人知土瓜灣集運除左到貨啦仲有邊間有自取點

想問buyup送工商業區ok喎 想問平均由大陸到收貨要幾耐?thanks!
都唔知會唔會冇左件貨

岩岩申請左退款
佢講左幾百萬次催左快遞
我依家話退 佢淨係話你稍等
我第一次淘
係咪無人會用buyup夜貓
睇睇下你地覺得佢好貴
又無咩特別

又唔係喎,雖然唔算平,但係客服唔錯,服務亦穩定,我通常貴野或雙11會用

只可以話buyup唔貴唔平唔快唔慢客服唔係特別好但又唔差 雙11間間集運都出事個陣似乎得佢無大問題

我覺得呢間幾好
想問下有無人知土瓜灣集運除左到貨啦仲有邊間有自取點

想問buyup送工商業區ok喎 想問平均由大陸到收貨要幾耐?thanks!

buyup好穩定 無扣關都係今發明到

唔該晒 順便推下POST先

事緣今日有男人打嚟鬧我
跟住佢不停鬧鬧鬧
到最後佢講咗句

分分鐘鬧你個個係依個post做伸手黨個班人黎 唔自己check清楚先,一唔順意就屌人唔幫佢。
btw我玩集運都遇過運輸個邊d人送錯貨,收到sms落去攞件先發覺佢地將另一個自提點既貨送左過黎
原本我攞件既自提點個老闆娘即刻打過去集運公司截住架車叫佢翻轉頭

某私集包件比較求其
加上師傅又會dump件
一嚟到我哋度已經散咗
都係我哋幫佢包返好

今日見到個客係門口拆件
綠色袋入面啲紙盒全部又濕又梅咁
可能尋日黑雨,今日啲件返到亂哂

事緣今日有男人打嚟鬧我
跟住佢不停鬧鬧鬧
到最後佢講咗句

辛苦哂真係 覺得巴打講蠢人唔好學人淘寶真係好岩
永遠搞唔明個關係 成日都見到有人係賣家到話集運整唔見件貨 收唔到 所以負皮
或者係集運公司負皮話件貨唔好
試過去拎貨見到個中女狂鬧自取點員工點解整爛佢件貨
好羞家

其實蠢可以救,你睇完d資料唔明黎依度問又好去第二d forum問都好,但懶到小小資料都唔睇直接打兩隻字“求教”,唔教就屌柒人個d真係好黑人憎。
我表姐都好蠢好無耐性,淘寶集運唔識,又唔知道淘寶買野要拉落去睇詳情,又無咩耐性。結果我決定唔撚教佢,佢要咩我幫佢買,最多比多少少錢我,因為如果咩資料都無睇就靠我教識佢,咁佢咪好著數?

有人拎件都會問一問你邊間集運㗎等我哋易搵啲,呢個時候總會有人答:吓,咪淘寶囉! 上次仲有人答我:旺旺
都唔知會唔會冇左件貨

岩岩申請左退款
佢講左幾百萬次催左快遞
我依家話退 佢淨係話你稍等

自己申請退啦 洗鬼搵佢

姐係禁左申請就算 唔洗再搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞