[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-6

1001 回覆
24 Like 38 Dislike
見樓上問起有無box推薦
LMC 機係靚
但唔好買 個設計有問題
搞到有時detect唔到兩粒電
就係入完電 關返個蓋個個彈簧位
我自己用緊 搞到有時要整一整
雖然唔洗用具整
但都煩啦

甩油問題同呢個問題比
我自己寧願甩油
有少少歲月痕跡都唔錯

SMOK機甩起油上來都幾靚架,尤其D邊甩。
其實SMOK機仲有個好處,玩TC唔洗LOCK OHM,因為上霧化器嘅時候已經LOCK咗,又可以手動較OHM。

可以手動較OHM 唔會爆咩

用來微調個initial resistance比TC用,識用唔會有事嘅,好似D人話桿危險我都會用,當然有好多嘢要注意。

但可惜我唔鐘意SMOK機個樣
我想換d四四方方果種

Smok 機除左煙斗嗰部之外差不多部部都係四四方方喇喎

因為我見smok好多人用呢隻

我就覺得佢麻麻

btw, 盒黎講smok係咪最好

SMOK機係抵玩咯!我呢幾日玩溫控,覺得SMOK Alien最好(我有7部mod,3部係SMOK),SMOK仲有個好處係撳+/-掣可以lock機,擺落袋出街方便。另外你都可以考慮下WISMEC Predator,呢道啱啱有巴打買咗。

Predator好明顯出嚟打Alien, 無論規格同機名都好易睇得出
兩部我都拎過上手玩
因為兩部規格實在太接近, 所以喺外觀同價錢兩方面比較之下揀咗Predator
仲有一樣就係我鍾意Predator多過Alien
各位點睇武士道呢隻霧化器
諗緊買佢隻rda定rdta 但rdta就得銀色

大陸嘢,新公司,曾經出過品質問題老總要出來道歉。

樣就好靚 rda同rdta都有比佢更好既選擇
想問TFV8係咪有分真假?
我見淘寶88-388都有
邊度買穩陣啲?

見到有間叫smok旗艦店。
部al85要699,個tfv8都388

係咪堅野要咁貴的?

旗艦店一般都未必平,其實買機個盒有code可以認證係咪堅嘢,就算買一盒芯都可以認證,我就一定睇啱價錢先買,幫襯一些有過銷量,有評論,又唔太細嘅鋪就無問題。

好抵吖,我幾個月前入坑果隻Pico加電送油要7舊呀,比我果陣知道有鬼佬就好

西環個價錢算係咁
畀著喺旺角
我諗呢部淨kit都會開過千

去checkpoint買可能過兩千

香港少人玩唔係冇原因
機又賣得貴,油又貴過食煙
啲人對電子煙認識又少
成日都聽到人話電子煙仲毒過煙
我聽到只能得啖笑

下次開新TOPIC要加埋呢個圖

其實有無研究報告?我都想比我的朋友睇下

有不過全英,啱唔啱洗?啱嘅搵條limk同pdf檔比你

啱呀巴打

西環個價錢算係咁
畀著喺旺角

香港少人玩唔係冇原因
啲人對電子煙認識又少
我聽到只能得啖笑

啱呀巴打

業巴好似放左英國政府條link係上面

西環個價錢算係咁
畀著喺旺角

香港少人玩唔係冇原因
啲人對電子煙認識又少
我聽到只能得啖笑

啱呀巴打

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0066317
呢個係其中一份研究報告講用vape戒煙

西環個價錢算係咁
畀著喺旺角

香港少人玩唔係冇原因
啲人對電子煙認識又少
我聽到只能得啖笑

啱呀巴打

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0066317
呢個係其中一份研究報告講用vape戒煙

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2017/02/06/new-study-comes-the-closest-yet-to-proving-that-e-cigarettes-arent-as-dangerous-as-smoking/
我見好似好多巴打想買smok TFV, 呢隻野成品芯漏油漏到仆街,食油快到開間油廠都頂唔住,我就唔建議買勒

可以手動較OHM 唔會爆咩

用來微調個initial resistance比TC用,識用唔會有事嘅,好似D人話桿危險我都會用,當然有好多嘢要注意。

我想換d四四方方果種

我就覺得佢麻麻

SMOK機係抵玩咯!我呢幾日玩溫控,覺得SMOK Alien最好(我有7部mod,3部係SMOK),SMOK仲有個好處係撳+/-掣可以lock機,擺落袋出街方便。另外你都可以考慮下WISMEC Predator,呢道啱啱有巴打買咗。

Predator好明顯出嚟打Alien, 無論規格同機名都好易睇得出
兩部我都拎過上手玩
因為兩部規格實在太接近, 所以喺外觀同價錢兩方面比較之下揀咗Predator

可唔可以講多少少關於predator嘅特色
有興趣呢部
部機有無咩唔好地方?
係咪都可以較watt

我想換d四四方方果種

我就覺得佢麻麻

兩部我都拎過上手玩

有興趣呢部
部機有無咩唔好地方?
係咪都可以較watt

應該買kit定mod好?
想配個gemini tank
Predator個原裝tank好唔好用
各位巴打,我用左部 evic vtc mini + tron s 年幾, 而最迎想試下玩 rdta, 睇左好耐都無乜心水,有無推介?

thanks

牛油果RDTA唔錯

我想換d四四方方果種

我就覺得佢麻麻

兩部我都拎過上手玩

有興趣呢部
部機有無咩唔好地方?
係咪都可以較watt

Predator特色就係冇乜特色
畀到種穩打穩紮嘅感覺
詳細specs都可以喺到睇哂: http://www.wismec.com/product/predator-228/
尋日先入手, 未畀到comment住
用多一排先
我見好似好多巴打想買smok TFV, 呢隻野成品芯漏油漏到仆街,食油快到開間油廠都頂唔住,我就唔建議買勒

因為呢隻連機買都幾平,而且可以換RBA芯,我一開始已經用RBA芯,對成品芯無乜好感,其實新手玩都OK嘅。巴打有乜好提議嘅霧化器呢?

我就覺得佢麻麻

兩部我都拎過上手玩

有興趣呢部
部機有無咩唔好地方?
係咪都可以較watt

畀到種穩打穩紮嘅感覺
詳細specs都可以喺到睇哂: http://www.wismec.com/product/predator-228/
用多一排先

可以留意呢部呀
一樣打alien
各位巴打,我用左部 evic vtc mini + tron s 年幾, 而最迎想試下玩 rdta, 睇左好耐都無乜心水,有無推介?

thanks

牛油果RDTA唔錯

業巴之前推Coilart rdta
都好似唔錯

起碼跌爆tank可以轉rda
唔洗配個個 or 廢左

幾多錢呀?影D相上來睇下

五舊水, 電就另外配

好抵吖,我幾個月前入坑果隻Pico加電送油要7舊呀,比我果陣知道有鬼佬就好

西環個價錢算係咁
畀著喺旺角

香港少人玩唔係冇原因
啲人對電子煙認識又少
我聽到只能得啖笑

英國行街幾分鐘就有一個vape 由老到嫩都有,啲人見到你噴煙都唔點理,相反香港一見到就好似你噴毒氣咁um口皺眉爭在未講粗口

呢樣真 係香港隨街vape真係要頂得順d目光

D望住你既目光

我就覺得佢麻麻

兩部我都拎過上手玩

有興趣呢部
部機有無咩唔好地方?
係咪都可以較watt

畀到種穩打穩紮嘅感覺
用多一排先

可以留意呢部呀
一樣打alien

幾靚wo 咩來的

因為呢隻連機買都幾平,而且可以換RBA芯,我一開始已經用RBA芯,對成品芯無乜好感,其實新手玩都OK嘅。巴打有乜好提議嘅霧化器呢?

你想玩rta?

我有嘅rta
左邊兩隻Geekvape Ammit
右邊兩隻OBS engine
銀色係OBS Engine nano單發
黑色雙發
值得講下嘅係左邊第二隻銀色Ammit
係Clone黎
手工明顯冇真品咁好
不過用落冇乜問題
平一半有多
另外重有一隻TFV 8 RBA冇影

第一次買其實唔洗諗太深入
因為無論你買左邊一款
有幾正都好
都一定會再買

兩部我都拎過上手玩

有興趣呢部
部機有無咩唔好地方?
係咪都可以較watt

畀到種穩打穩紮嘅感覺
用多一排先

可以留意呢部呀
一樣打alien

幾靚wo 咩來的

Kaso
價錢唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞