[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-6

1001 回覆
24 Like 38 Dislike

點解會咁 我仲以為正常

因為我都有 仲要琴日先買

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

恆常吱吱聲其實係正常嘅,蒸汽蒸發都會有聲啦,無“卜”一聲就OK,你其實開幾大W去食?

我成日都炸油,有咩辦法解決?

棉花太多煙油 用高watt數開火2-3下扯一扯
再tune返去正常watt數食

轉頭試下先
入坑留名
追曬6個post, 見到上個post紋青巴打部Asvape Strider + cks-m 好正, 今日淘左等落黎

睇左咁多, 我預計一個月後開始DIY, 心水想買隻OBS Engine, 睇人地review都好唔錯, 唔知作為第一隻DIY嘅tank大家點睇??

OBS engine係上入氣口,口感無咁好,買D底入氣會好D

thanks 業巴, 我再睇下邊隻RBA啱新手build先

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

恆常吱吱聲其實係正常嘅,蒸汽蒸發都會有聲啦,無“卜”一聲就OK,你其實開幾大W去食?

唔該師兄,等我試吓先
有無巴打試過起美國官網訂油返hk

我去開vaporfi 買0丁油,佢定時定候會有折扣。

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

唔該師兄,等我試吓先

真係幾下好啦 一陣你扯乾唔知又要買過粒成品
成品燒焦左好煩

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

唔該師兄,等我試吓先

成品燒焦左好煩

我係用smok tfv8 baby RBA 不過如果唔夠棉就會易漏,好煩
大家差電係買charger定拮機差?

差機,我覺得個USB頭信唔過

nitecore D2/D4

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

唔該師兄,等我試吓先

成品燒焦左好煩

我係用smok tfv8 baby RBA 不過如果唔夠棉就會易漏,好煩

就算我整過幾十次其他霧化器,第一次玩呢個都太多棉上唔切油,要搞多次先得

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

講樣真係好靚,不過原來成93mm咁高,比一般機大約82mm,或者AL85嘅71mm高好多,撞到都應該幾易反,個玻璃倉打中檯面其他嘢就。。。巴打要小心

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

講樣真係好靚,不過原來成93mm咁高,比一般機大約82mm,或者AL85嘅71mm高好多,撞到都應該幾易反,個玻璃倉打中檯面其他嘢就。。。巴打要小心

同牌子嘅Nebula 好似都幾正
兩種電都得

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

係高咖 但我手大 al 45 個啲太細部唔好揸
btw吸入去啲煙有少少熱 係咪正常? 定關個霧化器事

巴打係淘定鴨記買?

巴打係淘定鴨記買?

淘記,不過要小心,好多假貨,要買有多人話驗證到驗證碼果D舖頭

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

少少暖,唔算熱,畢竟發熱絲表明溫度可以高達200幾度,又要睇你開幾大WATT數,不過跟住個霧化芯寫嘅watt range開就應該無問題。

其實如果唔寄香港,都仲有一樣嘢可以玩:美國集運
自己去Google下有乜美國集運啦

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

巴打請問架機連霧化器買咗幾錢?
無丁油 比唔比帶上機呢? 想帶去日本食

可以
我成日出trip
全世界大城市都係過差唔多去過
冇邊次有問過

天呀,呢隻太好食啦
都有巴打介紹過
Innevape CHILLOUT
終於搵到另一隻All Day Vape

打開個蓋
聞到既係好fresh 既青蘋果加少少酸甜既香味
入口係一段岩岩好好柔和既薄荷,清新!
呼番出黎會有種絲絲既青蘋果味
重點佢唔帶甜!
食耐左個薄荷感會冇咁勁
反而續漸會出多左青蘋果味
慢慢仲會顯露出佢些少既Raspeberry 同 Lemon aftertaste,家下香港開始熱
能夠係炎炎海邊呼出一口涼氣,
或夏天既晚上Chill out 一下!
不二之選!

PS 非打手,真心推介

天呀,呢隻太好食啦
都有巴打介紹過

打開個蓋
重點佢唔帶甜!
食耐左個薄荷感會冇咁勁
慢慢仲會顯露出佢些少既Raspeberry 同 Lemon aftertaste,家下香港開始熱
不二之選!

PS 非打手,真心推介

衰鬼 成張相又影得幾靚

天呀,呢隻太好食啦
都有巴打介紹過

打開個蓋
重點佢唔帶甜!
食耐左個薄荷感會冇咁勁
不二之選!

PS 非打手,真心推介

衰鬼 成張相又影得幾靚

多謝
扮下Ejuice review 果D相啫

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

巴打請問架機連霧化器買咗幾錢?

呢堆終於到齊

反而我覺得最左果支溝其他很不錯
但送到黎有支漏油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞