[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-6

1001 回覆
24 Like 38 Dislike
岩岩收到al85,試左幾下賣家送既煙油,點解好似好嗆喉咁既? 同埋吸果時部機吱吱聲好似炸野聲咁係咪正常?

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

因為我都有 仲要琴日先買

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

恆常吱吱聲其實係正常嘅,蒸汽蒸發都會有聲啦,無“卜”一聲就OK,你其實開幾大W去食?
岩岩收到al85,試左幾下賣家送既煙油,點解好似好嗆喉咁既? 同埋吸果時部機吱吱聲好似炸野聲咁係咪正常?

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

恆常吱吱聲其實係正常嘅,蒸汽蒸發都會有聲啦,無“卜”一聲就OK,你其實開幾大W去食?

30-40w食左成晚都係吱吱聲
想問下有冇人玩過ijoy rdta box mini 有冇評價

好奇點解巴打想買呢隻機嘅?

我見佢RDTA個設計幾得意 又可以換自己野 部機又好似幾方便帶出街咁
念住買多部就收手 專心玩下DIY同油算

RDTA帶出街,打側好易漏油,在街食到無電又唔可以換電,到舊電壞咗,又唔可以好似iphone咁方便咁周圍都換到電。。。除此之外都睇唔到咩問題

其實漏油通常係咩位
有冇圖解可以究竟下
電問題我反而唔太擔心
舊電用到一年掛 我念咁都夠晒
而且佢果舊都唔係冇方法換既電
出街我都唔係成日食 所以應該唔會用得好盡

RDTA塞棉落油倉個位最易漏,如果唔打側無問題嘅,否則漏6ml出來都幾金

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

有時開太細都有問題,TFV8起碼都要開40,人地suggest係55-65。亦有可能係油嘅問題都唔出奇,尤其係送果D
想問下有冇人玩過ijoy rdta box mini 有冇評價

我見佢RDTA個設計幾得意 又可以換自己野 部機又好似幾方便帶出街咁

RDTA帶出街,打側好易漏油,在街食到無電又唔可以換電,到舊電壞咗,又唔可以好似iphone咁方便咁周圍都換到電。。。除此之外都睇唔到咩問題

其實漏油通常係咩位
有冇圖解可以究竟下
電問題我反而唔太擔心

RDTA塞棉落油倉個位最易漏,如果唔打側無問題嘅,否則漏6ml出來都幾金

其實漏油問題係咪隻隻郁有機會
預到時diy 想解決佢有冇可能
買返黎玩下先 到時比個影上黎比大家睇

其實漏油通常係咩位
有冇圖解可以究竟下
電問題我反而唔太擔心

Diy要解決漏油反而有得搞 除非設計上有缺憾
但多數可以靠個棉花量同塞好啲進油孔解決問題

依加有三支油,左邊果支真係好好食
中間果支有冇巴打想要?鬼佬網買$170
食咗一次食唔慣 太甜 放$100

巴打左邊個支係邊買?同埋係乜野味?係淘寶都搵唔到

打鬼屋就有,煙展唔洗100,我冇買到

淘寶一品有賣鬼屋128買一送一

有冇人想買 我想試一支

你睇下有咩味 我夾

無哂喪屍同南瓜樣

仲有一間叫煙友幫,都係買一送一

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c-s.w4002-15846610582.30.RPKK6Z&id=541844023235
幫你地問咗呢間,買一送一都唔洗,50蚊一支另外要付運費(好似10蚊),你話香港朋友介紹就得,落單前同客服傾好佢就可以改單。其實呢間嘢好多都好平,問下佢就有折扣,我最推薦嘅煙油就係藍莓爆珠,食到唔停得口

問左但店主話要集運 有冇邊間介紹運到煙油?
平時冇淘寶完全唔識搞

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

有時開太細都有問題,TFV8起碼都要開40,人地suggest係55-65。亦有可能係油嘅問題都唔出奇,尤其係送果D

50w都未食慣
你地有冇開gp交流
集運就去集運post
一係就google下先,唔好下下都問
呢d問題答左好多次
你地有冇開gp交流

係囉 有無tg gp

其實漏油通常係咩位
有冇圖解可以究竟下
電問題我反而唔太擔心

Diy要解決漏油反而有得搞 除非設計上有缺憾
但多數可以靠個棉花量同塞好啲進油孔解決問題

都未必架,你睇下MEDUSA RDTA個棉窿設計,就知幾難唔漏油

依加有三支油,左邊果支真係好好食
中間果支有冇巴打想要?鬼佬網買$170
食咗一次食唔慣 太甜 放$100

巴打左邊個支係邊買?同埋係乜野味?係淘寶都搵唔到

打鬼屋就有,煙展唔洗100,我冇買到

淘寶一品有賣鬼屋128買一送一

有冇人想買 我想試一支

你睇下有咩味 我夾

無哂喪屍同南瓜樣

仲有一間叫煙友幫,都係買一送一

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c-s.w4002-15846610582.30.RPKK6Z&id=541844023235
幫你地問咗呢間,買一送一都唔洗,50蚊一支另外要付運費(好似10蚊),你話香港朋友介紹就得,落單前同客服傾好佢就可以改單。其實呢間嘢好多都好平,問下佢就有折扣,我最推薦嘅煙油就係藍莓爆珠,食到唔停得口

問左但店主話要集運 有冇邊間介紹運到煙油?
平時冇淘寶完全唔識搞

去呢道自己揾下啦
https://lihkg.com/search?q=%E6%B7%98%E5%AF%B6%E9%9B%86%E9%81%8B&type=score
叫個店主唔好在包裝話係煙油,自己唔好報關話係煙油,係咩自己老作啦

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

50w都未食慣

買個Q2 0.6ohm芯,30-40都開得

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

50w都未食慣

食多排先 你講個隻芯淘寶買唔買到?

入左坑

入左坑

部機幾靚

入左坑

部機幾靚

鬼佬話返左兩日貨

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

我成日都炸油,有咩辦法解決?
入坑留名
追曬6個post, 見到上個post紋青巴打部Asvape Strider + cks-m 好正, 今日淘左等落黎

睇左咁多, 我預計一個月後開始DIY, 心水想買隻OBS Engine, 睇人地review都好唔錯, 唔知作為第一隻DIY嘅tank大家點睇??

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

我成日都炸油,有咩辦法解決?

棉花太多煙油 用高watt數開火2-3下扯一扯
再tune返去正常watt數食

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

50w都未食慣

食多排先 你講個隻芯淘寶買唔買到?

買到,20蚊人仔一粒
有無巴打試過起美國官網訂油返hk
入坑留名
追曬6個post, 見到上個post紋青巴打部Asvape Strider + cks-m 好正, 今日淘左等落黎

睇左咁多, 我預計一個月後開始DIY, 心水想買隻OBS Engine, 睇人地review都好唔錯, 唔知作為第一隻DIY嘅tank大家點睇??

Good taste
入坑留名

OBS engine係上入氣口,口感無咁好,買D底入氣會好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞