[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-6

1001 回覆
24 Like 38 Dislike
510 頭有啲咩霧化器推介

你想揾咩霧化器,成品定係DIY類型?大煙定細煙?

唔記得lock mon,如果唔小心撳到個mon會條W,條得高即刻燒霧化芯。
擺架機唔食幾分鐘,架機自己熄咗,要撳5下掣開番。

Oh thanks!!

但之前已經買過AL85,但唔見咗 有冇其他型仔啲嘅款介紹

eVic Primo Mini - 以前eVic嘅機都有510頭問題,呢個新款特別強調改善咗呢樣嘢(利申:舊用戶,真係賴過嘢,不過eVic機性能真係唔錯嘅)
vaporesso tarot mini - 好型,不過仲未出,可以上網睇下咩樣
smok g80 - 新出,無乜特別,不如去淘寶D店R下有無AL85彩色減價好過,AL85彩色我覺得幾靚
Sigelei Kaos - 兩電熒光框彩mon,有人話型架
Sigelei Fuchai Mini (80W) - 樣比較平凡,但表現應該OK架

Kaos 同外星人
比著我會揀kaos
真係型啲咁

tarot mini

咁快有?

如果我未買starter kit我都會心郁呢部
長條型好正

呢道有pre-order,賣$466,幾貴下,sigelei kaos兩電都係賣大約$320咋
http://www.gearbest.com/mod-kits/pp_624951.html

講漏咗,tarot mini係kit set價,sigelei係單機價
買AL85好定g priv 好

覺得gpriv咁大個mon好無謂
why not alien 220w?

因為個款好似gpriv型啲 但其實平時食開30-40w only

有無睇過網上話gpriv有咩問題?

有啲咩問題呀? 求教

唔記得lock mon,如果唔小心撳到個mon會條W,條得高即刻燒霧化芯。
擺架機唔食幾分鐘,架機自己熄咗,要撳5下掣開番。

Oh thanks!!

自已用緊冇呢個問題 其實佢有個細制長㩒會lock左個mon咁就冇問題

真係有d後悔
成日好似好快冇電

差滿後
用左冇幾耐
就得返三粒燈

漏油問題都叫冇既

油倉得1.9ml
其實係唔係正常
定係叫做少呢?

成日好快就要加油

一開波講又唔聽

你地冇留意

可以留意返

你地講果時

我已經搵左朋友幫手買

真係有d後悔
成日好似好快冇電

差滿後
用左冇幾耐
就得返三粒燈

漏油問題都叫冇既

油倉得1.9ml
其實係唔係正常
定係叫做少呢?

成日好快就要加油

一開波講又唔聽

你地冇留意

可以留意返

你地講果時

我已經搵左朋友幫手買

諗定買邊部未
自己屎忽痕溝咗薄荷提子同西柚
味道又唔錯

玩住成品先
大煙有咩推介 因為細煙買咗鸚鵡螺
岩岩訂部左玩用電心既機
想問下巴打們用返部機本身叉電定係拎舊電出黎叉多?
同埋淘寶油點買 直接同店鋪CS傾?
香港D油真係好唔抵食 又少

拎舊電出黎叉,買架NITECORE D2叉,可以睇住叉之前係幾多V,選擇幾大電流,又可以叉埋屋企嘅AA電,不過淘寶要小心,好多假嘢,貼個假驗證碼。淘寶嘅店可以睇番前幾頁有咩大鋪,買得多可以R下折扣,不過好多唔直送香港,勸你集運好過,直送等到頸都長,仲慢過集運

我講緊淘寶買油

淘寶果度點樣集運
我剩係識玩官方d 集運
有冇推介
btw 仲想買多部帶出街
有冇d 用單電又上到高w 加埋tank 可以一碌過既咁樣推介下
會唔會要求多左d sor

其實我都淨係識用官方集運
所以都費事搞

搵間可以直送就算鳩數

問多句 如果直運你咪要直接同間鋪cs 講就得
想問下有冇人玩過ijoy rdta box mini 有冇評價

玩住成品先
大煙有咩推介 因為細煙買咗鸚鵡螺

買TFV8 BABY BEAST啦,你用Pico,TFV8兩個最大煙嘅芯T6同T8都推得起,不過未推盡。
其實大煙嘅霧化器都唔少,不過買成品霧化器,除咗性能之外,仲要睇下佢流唔流行,如果唔流行,分分鐘幾難買芯,或者間廠會停產都唔出奇。
岩岩訂部左玩用電心既機

拎舊電出黎叉,買架NITECORE D2叉,可以睇住叉之前係幾多V,選擇幾大電流,又可以叉埋屋企嘅AA電,不過淘寶要小心,好多假嘢,貼個假驗證碼。淘寶嘅店可以睇番前幾頁有咩大鋪,買得多可以R下折扣,不過好多唔直送香港,勸你集運好過,直送等到頸都長,仲慢過集運

我講緊淘寶買油

淘寶果度點樣集運
我剩係識玩官方d 集運
有冇推介
有冇d 用單電又上到高w 加埋tank 可以一碌過既咁樣推介下

所以都費事搞

搵間可以直送就算鳩數

問左間鋪送唔送香港先
想問下有冇人玩過ijoy rdta box mini 有冇評價

好奇點解巴打想買呢隻機嘅?
岩岩訂部左玩用電心既機

我講緊淘寶買油

淘寶果度點樣集運
我剩係識玩官方d 集運
有冇推介

所以都費事搞

搵間可以直送就算鳩數

問左間鋪送唔送香港先

之前追POST 有人提過一間送
不過我搞掂左 直送個店主係要用大陸地址拍左再聯絡佢改地址就得~

我見佢RDTA個設計幾得意 又可以換自己野 部機又好似幾方便帶出街咁
念住買多部就收手 專心玩下DIY同油算
終於到了
漏嗚

我見佢RDTA個設計幾得意 又可以換自己野 部機又好似幾方便帶出街咁

RDTA帶出街,打側好易漏油,在街食到無電又唔可以換電,到舊電壞咗,又唔可以好似iphone咁方便咁周圍都換到電。。。除此之外都睇唔到咩問題

我講緊淘寶買油

淘寶果度點樣集運
我剩係識玩官方d 集運
有冇推介

所以都費事搞

搵間可以直送就算鳩數

問左間鋪送唔送香港先

之前追POST 有人提過一間送
不過我搞掂左 直送個店主係要用大陸地址拍左再聯絡佢改地址就得~

我都係用呢個方法

ems
足足等左我一個星期

上到來仲收多我20蚊
岩岩收到al85,試左幾下賣家送既煙油,點解好似好嗆喉咁既? 同埋吸果時部機吱吱聲好似炸野聲咁係咪正常?
岩岩收到al85,試左幾下賣家送既煙油,點解好似好嗆喉咁既? 同埋吸果時部機吱吱聲好似炸野聲咁係咪正常?

6mg太勁啦
唔正常

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

因為我都有 仲要琴日先買

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

6mg太勁啦
唔正常

點解會咁 我仲以為正常

個芯彈油咪炸野聲

要點改善?

RDTA帶出街,打側好易漏油,在街食到無電又唔可以換電,到舊電壞咗,又唔可以好似iphone咁方便咁周圍都換到電。。。除此之外都睇唔到咩問題

其實漏油通常係咩位
有冇圖解可以究竟下
電問題我反而唔太擔心
舊電用到一年掛 我念咁都夠晒
而且佢果舊都唔係冇方法換既電
出街我都唔係成日食 所以應該唔會用得好盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞