[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
170 Like 5 Dislike
好呀
好呀
kay係咪又想撩james扑嘢
非常好
好啊 出多part啦
十分愛

呢首係當年唱K嘅飲歌嚟
咪撚再quote文啊
pin埋都係要quote
非常好

唔好quote 文啦
雖然我唔介意
但係我唔擔保其他人有一日會唔會打你架
覺得下part狗男女應該會吵大鑊
好期待
支持其實Angel嗰part好睇幾sweet 但就係無乜追看癮
冇對象
勁少唔夠睇
搵多d活動參與下

不過呢排少出街都係
緊係出啦
Tinder
期待
窮都係個因素既 香港有可以唔洗點用錢既活動咩? 利申asso仔
第十八章(2)

為了打機可謂是不眠不休的James,幾乎到清晨才捨得去睡,當他醒來的時候,發現已是下午兩時多,

James想起以前Jessie最討厭別人睡到日上三竿才起床,然後就會嘮嘮叨叨一整天,說自己打亂了她的計劃。

想到這裏,James馬上走到洗手間,草草梳洗完後,隨便換了件衣服便出門了。

「Sorry呀,我遲咗少少起身。」James抱歉地說道。

來到Kay的家,已近四時,James以為Kay會氣自己這麼遲才到,沒想到,他按門鐘時,Kay才剛醒來。

「係咩?唔緊要啦,我都係啱啱醒。」Kay打開門,便馬上抱着James,說:「一起身就見到你真係好。」

James突然醒覺,他約了的是這個和他一樣愛打機、愛撒嬌,還會賴床的Kay,而不是那個愛計劃、愛嘮叨,還倔強得不行的Jessie。

「你究竟比唔比我入黎架?」James摸着Kay的髮絲,溫柔地問道。

「係喎,入黎啦,我去刷牙先。」Kay這才鬆開了手。

這天Kay的家和平日一樣,只有Kay一個人。

James慣常地走到Kay的房間,坐在書桌前,滑着IG 等Kay。

看着看着,手竟不自覺地按進了Jessie的限時動態。畫面裏,是一碗聰嫂的龍眼冰,還有一小行文字,寫着:「做咩次次補習都送甜品比我食,肥死點算?@Alanc.10」

點會無啦啦送野比你食呀,一定係想溝你啦,James心想。

James按下那帳戶,沒想到竟是公開的,雖然只有寥寥可數的幾張照片,但卻能清晰看到Alan的樣子。

哇,個樣成個傻仔咁,James心想。

滿足完好奇心後,James又按進他的限時動態,沒想到他竟重貼了Jessie的動態,還加上一句:「最多肥咗我要你啦!」

這句話,James也對Jessie說過。

看到這裏,James抓緊了手上的電話。

「你做緊咩呀?」Kay的話打斷了James的思緒。

聽到Kay的聲音,James馬上關掉IG,打開YouTube,說:「無呀,我搵下有咩片睇咋嘛。」

「你想打咩先呀?LOL?不過我依到得一部電腦⋯⋯」Kay糾結道。

「唔緊要呀,你打住先,我睇你打。」James摸着Kay的頭頂微笑道。

Kay笑着點點頭。

打開LOL,選好角色後,遊戲便開始了,一直訓練有素的Kay很快便攻陷了一座塔,然而,她的隊友卻不斷喪命。

也許是隊友真的太廢,Kay很快就打完了,還輸得一敗塗地,氣得她忍不住罵道:「豬隊友!練好咗先出黎玩啦!」

看着Kay為了打機而生氣的臉,James有種似曾相識的感覺。

「唔好咁嬲啦,皺眉就唔靚架啦!」看着氣得眉頭緊皺的Kay,James忍不住伸手撫平她皺起來的眉頭,溫柔地說道。

「你錫我一啖就考慮下啦。」Kay撒嬌道。

看着小孩子氣的Kay,James伸手捧起她的臉蛋,再把嘴巴湊攏,吻上她那雙水嫩得像水蜜桃似唇。

James想起,那時Jessie的唇也是一樣的柔軟。

記得中學的時候,⋯⋯
--------------------
預告:下Part係Jessie同James嘅中學回憶,好Sweet架
記得留名正評呀,多人留名,我會考慮聽日早D出文+出多D架
IG:@jessie_lannn
傳送門:https://www.instagram.com/jessie_lannn
的確好難得,人愈大面對嘅誘惑就愈多,而且諗法都會唔同
我都見過幾對中學拍到畢業 但上左U之後冇耐就散左...
呢個真 有時好多野都只係一廂情願 自此我覺得順其自然比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞