[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
170 Like 5 Dislike
即刻出!!!
jessie bb冇啦
Kiss左喇
Jessie
不過我覺得唔會有進一步
因為酒醒jessie應該會後悔 同埋佢俾左kay電話gary
利申:主觀意願
除非即晚就...架啫
「你電話號碼係幾多?下次再一齊落黎玩呀?」Gary從大衣裏拿出手機,遞到Jessie手上。

Jessie不知是真的把自己當成了Kay,還是有意為之,竟輸入了Kay的電話號碼,然後又喝了一杯。

Yes thank you, 意思差唔多...我係想話對Jessie 抱有一絲希望(唔會咁易俾人呃)

跟住Jessie會唔會同Gary有進一步發展呢

聽朝先估
繼續出丫
點解會記得kay電話
有人睇緊嫁樓主
lm 支持
follow 咗IG
點可以唔記得!
哇,好開心多謝你
多謝你地繼續睇!應承大家出埋個街就出
唔好意思 真係頂唔順呢D大陸式中文

「哇,個八婆洗唔洗咁快宣示主權呀,」這時,八卦的Michelle還把Caption讀了出來:「Yeah!終於買咗機票啦,預祝我地三個月後嘅大阪之旅快樂。唔係咁仆街呀,啱啱同你分完手就同個小三飛日本,哇你男朋友真係夠晒絕。」

「D咁嘅男人執到都喊三聲啦,黎,帶你搵過個好過佢嘅!」Michelle扔下手上的竹籤,帶著Jessie往另一間熱鬧的Club走去。
小三係,但姐應該係打漏咗一個字?
以前同friends落club,大家一定會look out for each other (驚俾人落藥etc)

我估Bonnie會出現,跟著帶Jessie 走

但係點解Jessie記性咁犀利,飲咗咁多酒都可以記得Kay個電話#
新po留名
新post再推
好想睇文呀
之後 Gary 打左比 Kay 約佢出黎
留返james一個打飛機
多謝大家支持PO住咁多先,我仲打緊
-----------------------------
第十四章(8)

過了幾秒,眼見Jessie沒有反抗,Gary試圖把舌頭伸進Jessie的嘴。

然而,這時Jessie的腦海浮現了James的臉,那夜James在床上忍不著回吻她的臉,可那張臉又漸漸和那張合照的臉重疊⋯⋯

點解,點解我醉咗錫其他人,都仲要諗起你,你幾時先肯放過我?

「Sorry。」Jessie縮開了,跌跌撞撞地往大門的方向逃去。

離開侷促的夜店,Jessie倚著路上的欄杆,努力支撐起自己的身體,滿腦都是剛才的畫面和James的樣子。

「點解,點解你要同佢去日本,明明你應承咗我同我去架!」醉醺醺的Jessie拿起手機,按下了她忍了好多天沒聯繫的名字,傳送了一個語音信息。

那是James。

明明Jessie努力了這麼多天,才能讓自己不再看James的東西,不再打給James,不再找他,可是,一張照片,一句Caption,又使她的努力全部付諸流水。

然而,James竟藍剔了Jessie。

「哈!」Jessie竟冷笑起來。

「你一個人呀?交換個電話號碼呀?」這時,一位男生走到Jessie面前,伸出手機說。

Jessie抬起頭看著對方的臉,有一種非常熟悉的感覺,但在酒精的影響下,又說不出對方的名字。

「Miss Lan?你點解會黎依到嘅?仲著到咁⋯⋯」那男生驚訝地看著醉了,還滿臉淚痕的Jessie。
好好想像力
Smart!
其實Jessie當時醉醉地有無留錯電話都係個未知數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞