[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
170 Like 5 Dislike
"中同"?
今晚應該唔會啦,我想煲劇多D
中學同學
我都覺,雖然本來其實好唔鍾意佢成日聊James打機
👌
想睇K哥會唔會鬧james
K哥打柒james 喇, 打撚醒佢就冇錯!
劇情峰迴路轉但好貼地~Keep住更keep住更!就嚟唔記得之前講過啲咩
其實介意男朋友打機 係咪因為男人一打機就鳩叫好似變咗第二個人咁
樓主 等你煲完劇再更
推啊
第十七章(8)

經過一番糾結,Jessie最後決定等他們慶祝完了,她才出現。

終於,她坐在金拱門,一邊吃着雪糕,一邊等到晚上十時多,Angel和K哥才出現。

「哇,搞咩你個樣殘咗咁多。」看到Jessie的第一眼,K哥便一臉嫌棄地說。

Jessie不爽地瞪了K哥一眼,狠狠地吃了一大口雪糕,心想:你好好咩,A0仔!

「你唔係真係仲想見個仆街仔呀嘛?」K哥問道。

「我⋯⋯我唔知。」Jessie不敢把內心的真實想法說出來,甚至不敢直視K哥。

「Jessie呀,你唔好去見佢啦。」Angel也勸說道。

「佢仲接受到佢攬完第二條女又返黎攬你?」K哥問道。

Jessie沒想過這問題,也不懂回答。

「佢最近同個女仔過成點?」Jessie輕聲細語地問道。

「我點知,佢好耐無搵過我地。」K哥說道。

「你地唔係成日一齊打機架咩?」

「自從佢同咗條女一齊就無再搵我地打機,可能因為我次次都屌佢,屌到佢已經唔想再見到我。」K哥不禁冷笑了一聲。

「你同佢唔係好Friend架咩?」

「Friend又點?唔啱就應該屌,我一早就屌過佢叫佢咪再搵嗰個女人,但佢又話個女人條仔一腳搭兩船,仲飛咗佢真係好慘,日日係到喊,佢實在睇唔過眼。但明明佢自己都有女朋友,終於咪搞成咁囉,」K哥頓了頓,繼續說:「我同佢講過,佢如果揀同嗰個女人一齊,就唔好再搵我,我唔會同D咁嘅人做朋友!」

聽到這句話,Jessie竟覺得心裏暖暖的,她沒想過K哥竟會替自己說話,還因此和K哥絕交。

然而,這份溫暖不足三秒,K哥竟狠狠地說:「我依家黎就係屌醒你,好心你,唔好再搵佢啦!」

「我都無搵佢,依家係佢搵我呀!」Jessie委屈地看着K哥說,「你覺得佢點解仲要搵我,關心我?」

「你地都一齊咗咁多年,一時之間適應唔到都好正常姐。」

「但明明佢已經同咗個女人一齊,佢明明已經取代咗我嘅位置,適應唔到嗰個應該係我⋯⋯」說到這裏,想起James和Kay的那張合照,還有各種甜蜜的畫面,Jessie再吃下眼前這杯只吃了幾口的雪糕。

「屌,佢依家擺明唔知自己想點,你問佢佢都比唔到答案你。總之,你繼續癡埋去唔會有好結果!」K哥說道。

Jessie沒有說話,只默默地看着逐漸溶化的雪糕。

見到Jessie還是一臉念念不忘的樣子,氣得K哥忍不住說出更狠的話來。

「雖然James咁對你係好仆街,你讀HKU,佢讀IVE,但你都無出過一句聲,但佢仲偷食,揀咗嗰個女人。」K哥頓了頓,續說:「但如果你繼續中個頭埋去,咁你就係犯賤,一樣唔抵幫唔抵可憐,所以依番說話我只要講一次。聽就聽,唔聽死都要去搵佢我都無辦法,可時唔好再返黎喊就得!」

Angel聽到這番狠話,忍不住用手肘撞了K哥一下。

豈料,K哥沒有理會Angel,繼續說:「記得,條路自己揀,仆街唔好喊。」

「其實K哥都係為你好,就算係見,都等你放低咗佢先見啦。」Angel說道。

Jessie依舊低着頭,使人無法看清她的表情,手百無聊賴地拿着勺子把弄着杯裏溶化的雪糕,沒有說過一句話。

------------------
多人睇今晚更多Part
IG:@jessie_lannn
傳送門:https://www.instagram.com/jessie_lannn
好中意k哥
好霸氣
雖然有啲衰不過覺得Jessie 都係忍不住見佢,女人既心態
K哥型到出汁 下次屌埋raymond可以嗎
K哥
想轉基想溝K哥
佢係咪真人肥矮毒所以A0?
想知!
樓主加油 睇得我太投入代入左角色 btw 我覺得Raymond口講贖罪 但都係狗公黎
有K哥呢啲朋友,move on都快啲
不如Jessie同K哥一齊
係要俾人屌先識醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞