[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
170 Like 5 Dislike
酒精真係好仆街
飲完好易做錯事
但又會令人享受醉酒感覺
最近都飲左唔少酒
只係女朋友都唔知
Lm
P牌無得正評
Alan
雖然佢都好關心,但好豬隊友
我諗佢應該係買完水返黎
Raymond已經執走咗Jessie
佢擔心先打電話咋
不過真心豬
姐弟戀!
諗起啲av情節
Alan 用jessie去蒲要脅jessie......
佢係我印象中就係一個豬到不得了嘅人
hi音樂家
之後會交代
可唔可以屈多6000貼Raymond去
睇黎你個問題仲未解決,
仲有無同嗰晚錫咗嘅女仔見面?
咁落去好擔心你喎Bro
多謝你
唔緊要!留名比我知你睇緊就得!
第十六章(4)

「你仲好講!你做咩爆比我媽知!?」Jessie盯着Alan問道。

「明明係你玩失蹤,我買完水返黎,你就唔見咗,又唔聽電話,我係嗰度搵咗你成個鐘,幾驚你有事!逼於無耐先打比你媽咋,真係好心着雷劈呀。」Alan無辜地說道。

Jessie這才發現原來是自己不辭而別,可是從來不習慣和人道歉的她,甚麼也沒有說,就徑自踏進Alan家門,熟悉地走到飯桌前,從背包掏出練習。

「我又無叫你搵我。」Jessie說道。

「咁我會擔心你架嘛,成日上網見D女人比人執屍,幾驚你係下一個。」Alan關上門,走到書桌前。

一如以往,Alan的家經常只有他一個人。

「咁你琴日究竟去咗邊?又做咩出現係蘭桂坊?你真係落去蒲呀?」Alan問道。

「關你咩事姐,快D揭開書啦。」Jessie邊說邊揭開練習。

「你隻眼仲咁腫,喊過黎呀?」Alan猜道。

Jessie沒有理會Alan的問題,自顧自地說:「上次比你份閱讀理解有無做呀?拎出黎我地對答案。」

「你唔答我就唔做,你講,你係咪比仔飛!?」Alan的專注力全在Jessie身上,完全沒想過要打開書,繼續說:「所以你落去蒲,仲飲到咁醉!」
「係咁又點,關唔關你事呀?」Jessie不耐煩地說。

「唔係真係開口中呀嘛,你咁正,你男朋友竟然飛咗你?」Alan驚訝地問道。

平日補習,口賤的Alan已經常嘲諷Jessie,這叫她無法分辨Alan是不是真心在稱讚自己。

「你依家串我吓嘛?」

「我真心架!你依家個樣咁西就爭D囉,平時你笑嗰陣都幾好睇架。」Alan認真地說,聽得Jessie不知究竟該生氣還是害羞。

「已經過咗15分鐘啦,逐分鐘同你計緊錢架下!」

「唔緊要啦,最多我加鐘啦。」Alan毫不在意地說道。

「哇,平時你秒秒計到盡架喎,做咩突然咁闊綽?」Jessie驚訝地問道。

「哇,乜你咁講野架,我關心你咋,Miss,萬一係真嘅你諗唔開咁點算?你答咗我先啦,唔係我唔上堂架下!」Alan竟威脅起Jessie起來。

「你考衰咗又唔關我事嘅,你咪唔好上囉。」Jessie滿臉不在乎地說。

Jessie以為平時分秒計盡的Alan會屈服,沒想到他真的沒反應,Jessie嘆了口氣:「係啦,你估啱晒呀,我比人飛咗啦,你滿意未呀,Alan同學?」

「吓?佢盲咗呀?雖然你肥咗少少姐,」聽到這個敏感字眼,Jessie馬上瞄着Alan,Alan續說:「但你都幾Cute呀,佢咁都做得出?佢點飛你?咁你係咪好Hurt?」

這是Jessie罕有地被人讚她可愛,她頓時覺得噁心得顫抖了一下。
--------------------
照舊多人睇可以更多一小段
睇咗
快啲出文啦
問下大家意見,大家想依部分加甜定真實D
真實!!!
估唔到Alan豬咗啲
但係又幾可愛喎~
真實
+1
Alan cute
真實!!
Alan幾可愛
新fans留名!個故好好睇呀!加油!
真實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞