[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
170 Like 5 Dislike
support
Support
係 所以我都不推文
推!快點更新會更好
支持
我嘗試係依章出埋
係,有讀者提醒咗我,但連登改唔到,sor
Raymond不了,唔明佢有咩好
我睇緊架
明白嘅,不推文回覆當然都有不推文嘅意義,都唔係叫大家係咁推,下下都一定要不推文,只係唔想沉到太底姐。個故會有完嘅一日,而抗爭唔會,都希望大家睇完故輕鬆完,繼續努力!
頭先唔記得po歌條link添,補返!
--------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=CKk0LFEEg7U&list=RDMMCKk0LFEEg7U&start_radio=1
第十七章(2)

「你是個好人 好到慢性殺死我
我被你溫柔 傷到未能走出最初」
〈殺死我的溫柔〉

「Jessie!點解你會黎嘅?」Angel看到Jessie後,興高采烈地問道。

「黎撐你場囉!」Jessie笑着說,「哇,真係得咁少人咋?」

連同Jessie和Angel在內,Lobby只有五位女生。

「Raymond負責train女籃,佢怕我太遲出發會比人鬧,但又驚你唔識去,所以佢帶咗D人去先啦。」

Angel看了看手錶,突然荒張起來,說:「仆街!夠晒鐘啦,我地去搭的士啦。」

自從Angel上莊後,Jessie發現以前乖巧得不行的Angel竟說多了粗口。
「的士?唔平架喎。」Jessie說道。

「唔緊要啦,我比,錢解決到嘅就唔係問題,行啦行啦。」

「依邊呀。」下車後,Angel馬上拉着Jessie她們跑進籃球場。

雖然已是晚上八時多,可是籃球場還是熱鬧得很,不少在附近居住的年輕人都聚集在這裏練習,但大都是男生,Angel她們自然成了球場上的稀有動物。

來到球場,Jessie才發現這裏少說也有十來個女生,根本不像Raymond說的那麼缺人,才發現自己被Raymond騙了。

「哇,D女就快比Raymond哥食晒啦。」一旁的Bonnie笑着說。

球場上,一位女生正站在罰球線上,而Raymond則站在她身後,把籃球放在女生的手上,說:「隻手要張開D,形成一個好似三角形咁嘅手勢,唔係我一拍⋯⋯」說罷Raymond輕輕一拍,便輕易地從女生手上把籃球奪去,「就比人搶咗架啦,你示範多次比我睇。」

「姐係咁樣?」女生在空氣中微微地張開雙手。

「要再張開D,先包到個波架,」Raymond放下籃球,拉開女生僵硬的手指,「然後再蹲低D,先唔會比人撞開。」

難怪佢咁緊張夠唔夠人啦,Jessie心想。

「Raymond,齊人啦!」Angel朝Raymond叫道。

認真的Raymond這才注意到Jessie她們到了,連忙鬆開了那女生的手,說:「齊人就開始啦,我地跑個圈當熱身先。」

圍着籃球場跑了好幾個圈,做好熱身後,Raymond把女生分成了兩隊,練習傳球走籃,而Raymond則在一旁指導。

「走籃應該係左腳,右腳,然後再左腳,姐係左、右、左,然後行到去依個位就要嗌波,明唔明?」Raymond對着一眾女生問道。

「Raymond認真個樣係咪好Charm?」Angel悄悄地在Jessie耳邊說。

看着Raymond滿額汗水,一臉認真的樣子,確實比平日多了兩分帥氣。

「係咩?認真溝女個樣呀?」Jessie故意挖苦道。

「我話佢打波個樣呀。」Angel說。

「係咩?咁Jacky Charm D,定Raymond Charm D?」Jessie問道。

「Jacky都唔打波,點比呀?」單純的Angel沒聽出Jessie話中有話。

「咁打機嘅時候呢?正唔正?」Jessie笑着問道。

「你講咩呀?」

「我明明成日都見到你去搵Jacky,Jacky又成日上黎搵你,唔好又話因為佢係你上莊呀,你D莊員都無搵你搵得咁密,你地仲唔係有野?」Jessie八卦地問道。
-----------------------------
好開心咁多人覆我,即刻好比心機咁打文
見咁多人睇緊,夜D出多一part答謝大家!
想睇Raymond 示意圖
睇緊
想睇Angel同Jacky示意圖
多謝你
寫得好好啊 加油啊
James都未有呀!!!!
日日推先 jessie bb
好睇,希望可以快D更新
日日都mon po等睇
想睇呀!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞