[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
170 Like 5 Dislike
多謝支持!
胡杏兒嗰首?
F5中
條魚骨點
之後嗰章可以考慮用依首
係呀
多謝大家關心,好滾動,我今日用盡各種屎橋,包括有讀者提議嘅吞飯、吞香蕉,甚至呑醋,都唔多Work,好彩係細骨,唔算好痛,只係Feel到有野頂住依個時勢唔敢亂去醫院,決定藕多日先算

多謝大家耐心等候,依家開始打文,應該好快出到
唔去醫院 可以去搵耳鼻喉專科醫生睇
有架餐幫你拎番出嚟
我之前都試過啊 但過咗幾日條骨就消失咗
Take care
一口氣追番之前果d文
James有jessie呢個女朋友幾生修到
Kay先係最衰果位
James亦唔抵幫
會唔會其實已經無左。只係損左唔舒服

如果肯定仲有 就真係要去醫院
去私家睇啦。唔好拖
多謝大家關心,好窩心!
https://www.youtube.com/watch?v=CKk0LFEEg7U
第十六章(1)

「你是個好人 好到慢性殺死我
我被你溫柔 傷到未能走出最初」
〈殺死我的溫柔〉

陽光穿過百葉簾照射在Jessie身上,強行打開了她沉重的眼皮。

Jessie揉了揉她不願張開的眼皮,嘗試坐起來的瞬間,發現頭重得彷彿也要掉下來,這是她第一次喝到斷片。

我究竟係飲咗幾多先會咁痛⋯⋯Jessie摸著自己的額頭,努力回憶昨晚發生的事,只記得自己跟著Bonnie和Michelle走進了一間夜店,然後有一個男人請他喝酒,還吻了她,接著她好像見到她的補習學生⋯⋯

What the fuck!? Alan琴晚見到我著成咁嘅樣!?這刻,Jessie恨不得可以打爆昨晚的自己。

然後呢?我點返黎架?Jessie努力地回憶着。

「你終於醒咗啦?」睡在對面床的Angel也被陽光喚醒了,瞇起眼睛看着Jessie說。

「我琴晚係點返黎架?」Jessie驚奇地看着Angel問道。

「哇,睇黎你真係好醉,你真係唔記得發生咩事?」

Jessie搖搖頭。

「琴晚我見你咁夜都未返就打比你啦,點知你死都唔聽電話,打比Bonnie佢剩係話你係唔知邊間Club就即刻Cut咗線。咁我一擔心起黎,咪走咗去搵Raymond,跟住佢就仆咗出去搵你,你都唔知你醉到成灘泥咁,好彩Raymond夠大隻,先可以抬住你行五層樓梯送你返房咋。」說畢,Angel忍不住打了個呵欠。

「點解你唔黎搵我?我好傷心,嗚嗚⋯⋯」Jessie嘟起嘴巴,像個小孩地問道。

「我都諗住跟住Raymond黎搵你架,但Jacky死扯住我,話嗰D地方好危險,唔比我去,又話D我出唔切設就殺咗我,我就比佢禁錮咗係到,做到今朝先訓,不知幾慘,嗚嗚⋯⋯」Angel用被子裹着自己的臉,假裝哭了起來。

「係呀,係呀,最慘係你啦⋯⋯」Jessie笑着對Angel說,隨手拿起了手機。

「話時話你琴晚做咩飲咁醉?」Angel問道。

這讓本來暫時忘記了傷痛的Jessie又一次想起Kay和James的那張合照,想着想着,她又想起自己好像傳了則語音信息給James。

Jessie連忙拿起被放在書桌上的手機,發現裏面有多通未接來電,包括Angel、Raymond、Alan,還有James和母親。

點解James會打比我架?唔通佢黎過搵我?仲有我媽添,唔通佢知道咗我去咗蘭桂坊飲酒? Jessie心想。

點開WhatsApp,是鋪天蓋地的未讀信息,但只有一則吸引到Jessie的目光,那是James。

Jessie連忙點開來看,發現有一張銀行轉帳的截圖,裏面顯示James轉帳了三千元給Jessie,還有一句信息:「對不起,我無法兌現我的承諾,你找Joey去吧。」

看到這裏,Jessie頓時睡意全消,她難以置信地點開了那張截圖,仔細地端詳了好幾遍。雖然銀行帳號和名稱都全對,可Jessie還是不敢相信,又打開了E-banking來看,看到銀行確實多了三千元,才終於相信這是事實。
---------------
今日出文黎到依到,大家記得正評+留言呀,咁我就會更快D架啦聽日見!
IG:@jessie_lannn
傳送門:https://www.instagram.com/jessie_lannn/
bb早抖
加油 等睇聽日既文
點解係會過數比佢咁奇怪
屌 過數俾佢係咩意思 當jessie 係乜野
三千?分手費咩 當Jessie 係咩啊
加上三千去一次旅行鬼夠咩
James個腦裝屎架
如果過數呢單野真係有發生... 🤦🏻‍♂️

我想知係邊個呢條屎橋 ...
畫公仔唔使畫出腸
James cls
Sor,比大家問到我都懷疑人生,去睇返record,係過咗6000蚊
wtf this actually happened
真係做乜鳩 比着我實打去屌鳩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞