『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
咁佢藍色咪又係個shade唔同
我覺得藍色好睇啲
我自己覺得就
藍皮好睇過紅皮
紅内頁好睇過藍内頁
我一睇佢第一頁已經屌咗出聲
睇埋內頁屌多兩野,點解可以柒過舊版
其實點解你續嗰陣時,係有無英文名?如果有嘅點解當時唔加返?

自己參詳下吧:
https://www.gov.uk/changing-passport-information
只睇内頁設計
我會以爲藍係舊版2000年代設計
紅係新版
因為我上年續又要副簽又咩,果時見佢加名又要加document,怕會彈application所以冇加到
睇黎我都係等下次換先加
紅版內頁靚好多
唔會通知你我 佢印錯左我個hkid
我寄翻去個陣已經打左封信話如果你收到同我講聲 佢都係冇通知我
結果經過多次web chat 同email 來往
突然佢就話我本passport 已經issued同準備送出
上次續嘅時候加,會無咁麻煩,因為身份證同特衰改晒,要加嘅文件要求唔太緊張,例如十八歲加咗咁,有啲寫信解釋都過咗,但今次佢有齊料你唔加,之後再加就要俾足改名文件,亦會質疑你上次揀咗唔加點解今次加,無著數囉。
藍內頁邊度有得睇
Your passport application has been approved.

What happens next
Your new passport is being printed. We'll let you know when it's on its way.

We'll send back your documents separately. They won't be in the same envelope as your new passport.
congratulations

巴打係幾多號開始process?
19號 係咪算快?

我仲要用郵局空郵寄
19 號收齊文件開始process?

好快啦
yes
寄過去用左11,12日
有冇巴打用BNO申請加拿大eTA俾加拿大海關check唔到你記錄?
之後指你過第二個counter再搞過?
好核突😫
你去攞一張啦
不過唔理你攞皇冠頭又好,唔係又好,都係出世紙
突然間好想知道,攞珍寶護照(50頁)嘅巴絲,可否講講36頁打後嘅頁數,內頁設計有無重複?定還是頁頁繼續不同?

如果頁頁唔同,真係幾值得俾多10鎊去留個紀念!
正本只喺生死證記冊內
你手上都係CERT TRUE COPY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞