『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
97年9月先1st ID
你最好sar喎
除非你又係單程證入香港
97-6或以前先叫中呀!你都係sar,同埋等ref no啦!你可以電郵或webchat 問返ref no,肯定有時或者sar有你資料,先去馬啦。
講到口水乾都要講
身份證大法
三大要求
缺一不可
其實要知道郵局提供唔同服務,收唔同價錢,當然有原因及各自風險。掛號貴在有簽收同有賠償,e-express 等同普通空郵,多咗4個狀態通知,所謂通知大約去咗邊,值唔值睇返自身需要。呢度成日形容hmpo做嘢俹簁!成日唔見嘢,為此我自己寄嘅文件,全部寫低pex no,以免拆信手殘,分開咗就去唔到pe手上。啲人成日驚郵局寄失,好似你咁,派咗又話收唔到,啲人寄平郵空郵都好,有乜事乜都入郵局數,其實個責任可能並非郵局。

總之你提供派遞狀況資料俾hmpo,希望浮返份件出嚟啦!
報個平安先
頭先已經email左過去佢亦都覆咗,而家又話收到了
咁等佢有乜回覆同指示囉,如果有嘢要補,盡力做好。
想問攞住 Certificate of Registration as a British Citizen 第一次申請 British Citizen 護照應該點做
係我名咖
巴打點做到?
白金色都係一望就留意到,唔洗轉到咁核突啩
28號寄份野而家仲係香港
你寄速遞定空郵
我2月18號份件到英國
宜家依然係倫敦Langley HWDC完全無動靜要出發去利物浦
DHL就當然無問題啦哩一兩日實到啦
我貪平寄最平空郵掛號
掛號有無tracking no.?
我都係空郵
有架
寄完有張單比你
咁都幾好,幾錢?

我寄DHL 好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞