『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
你好似除咗自己,仲同屋企人搞埋,收到證後再分享下全程俾大家參考下啦。

我既情況係好似記得自己細個有,過期加遺失左,用左身分證大法,報失左,重新apply

拎左ref. No

1.搵左副簽
2.影印特衰護照
3.身分證
4.住址證明(銀行單)
5.身上無有相既政府出license(影左工作證)
6.自己補埋出世紙

成功機會大唔大
希望文件順順利利
想問下要出示出世紙 係咪會係網list埋出黎?度潛規則個個都要?
1.搵左副簽
2.影印特衰護照
3.身分證影印本
4.住址證明(銀行單)
5.身上無有相既政府出license(影左工作證)
6.自己補埋出世紙
你係lost case,出世紙等以前交過嘅文件會搵返出嚟,所以佢無要求出示唔使交,而你列出嘅1-4已足夠申請了,另外既然ref no出咗,證明你有啦!點會續唔到證呢?不過有機會耐啲啫,lost case整體上申請時間會耐少少,你有ref no應該會快啲!有啲人會將有ref no嘅e-mail印埋俾佢,話應該有機會快啲喎。
唔好意思 想問下 我已經 經SAR 搵到有申請過BNO 但我唔見左本BNO 我知道下一步要註銷本BNO 想問下需唔需要報失同填埋LS01 張form 麻煩可否幫忙解答一下

處理中
唔需要埋LS01
謝謝你
咁我想問埋 係咪警署報失同LS01都唔使理
只需要註銷唔見左個本BNO就可以 唔該哂希巴
SAR咗有BNO就report lost
收到封email之後就可以開始apply
因為SAR咗result都出埋所以唔駛等ref no都可以開始做
可能要打電話搵佢,準備好曬打電話要用嘅嘢
我想問如果多人申請,薪火話付款前有得揀"Add another application",但我搵唔到,係咪姐係要分開申請?

如果分開申請會唔會有機會要寄去唔同既地址?因我見有人話地址唔係個個申請人都一樣
好耐冇入嚟了
呢八,九個月係咪好多人問嘢
新系統無得加人申請,照分開申請可以了,有關一齊嘅寄件地址問題,請睇doc內有關一齊申請嘅要點。
明白,唔該晒
睇DOC
幾日一個POST都試過
身份証大法成功🤟🏻
好期待
唔知收到咩色

有無人收到藍色passport?
今朝啱啱收到,仲係紅色

質地真係好好摸
仲係紅色
呢排無收到銀行信
有無人試過自己Print 網上Statement 做地址證明?
冇都冇得唔用
其實同佢寄俾我個封statement 應該一樣掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞