『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
正本寄俾你,同電子版再印出嚟,當然有啲唔同,因為電子版本就有多啲機會做假!地址證明係減低佢哋寄錯風險。但其實現在已經好少用實體月結單,而新系統初出時有彈過銀行月結單,不過可能佢哋都發現唔俾銀行月結單做證,好多人交唔到其他如政府信,所以近期少彈嘅報告,而有巴絲報告過,彈咗其他地址證明,轉用銀行月結單電子版再電郵俾佢哋係接受嘅。講真如果真係無其他,印住副本俾佢,再彈嘅,咪再問用其他電子版文件得唔得,最緊要名同地址有英文。
頭先拎到本新Bno了,
本野好精美,相果頁d防偽靚到
仲有貫穿成本passport既穿洞number,
簽證果度頁頁都唔同主題,
就算唔拎本passport黎用,當藝術品都唔錯

係度想多謝下第一頁既資訊
有冇相參考下?
想問下我上年續左本bno
但今年我改左名
需唔需要改埋bno 架?
https://youtu.be/8ILgBJkVRrQ
係咪呢本
如果係既我都係中意舊個本紅BNO......
Passport number 窿唔同形狀添,裡面好多防偽特徵,慢慢細味了!
如果成個名改咗,當然要更新啦。其實你應該改咗名先去續,俾少次續證費用。

https://www.gov.uk/changing-passport-information
我同老公一齊申請
我唔見左本舊證
佢就有係道
但我快過佢批到
係咪一封信寄?如果一封一齊,應該同一個pe做,同時批。
因為個地址唔同所以費事煩分開左寄
係lor 個時無諗過咁快改名 唔該巴打
其實一啲都唔煩,分開變成有遲有早,真係睇個pe手腳快定慢。第時留意:

https://www.passport.service.gov.uk/help/multiple-documents-guidance

前排執屋搵到老母本CUKC
可能要用晒啲紅皮BNO先
其實有BC都用左BNO紅皮
正確啲黎講係冇左EU字樣嘅紅簿皮
佢講緊本新收到嘅紅皮bno
兩公婆都冇文件要共用
完全無關有無共用文件,正常夫婦續證邊有共用文件?只不過共用一個信封,一次過寄,係一種方面啫,同埋一齊批,唔使分先後搞到心掛掛。
重點:馬尼拉
想請教下
而家我個STATUS 係Passport printed and sent
但已經過左3日 我整係收到個SMS話7日內收到同叫我用黑色筆簽名

係唔係CHECK唔到寄到去邊架??!
睇DOC
唔記得講返
10號approved
11號printed and sent
今朝收到 仲係酒紅色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞