『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
哦,用公司戶口多寄有著數!呢期又有新寄件路徑,speed post真係收得皮,留返慳家嘅寄空郵掛號了。
Google 打平速遞英國,都搵到!都真係平喎!1kg唔使$400!
一家人一齊去梗係抵啲啦!幾個巴打寄又要約埋一齊,除非住得近或一齊去寄件中心等。

間中介做TNT信件都好抵玩!正常TNT貴到無倫!同dhl差唔多。上門收件真係唔使煩,唔使上嚟叫春,幾日就到。
想問下 我係Included child果種第一次申請
如果我無父母出世紙 (但係有結婚證書)
係咪都要寫封信去聲明?
佢本身有冇聲明書template要跟? 定係可以就咁搵A4紙打幾隻字簽個名就OK?

Thanks!
睇doc!嗰本有你名嘅護照好重要,你自己出世紙,父母結婚證書都要俾足,不過父母出世紙相對唔重要。信點寫無特別格式,根據自己理由寫返就得!記得睇doc!
咁父母結婚證書係咪要正本?
自己出世紙係咪都要正本?
佢梗係話要正本,所以有錢就出核證副本!因為佢哋有沒收皇冠頭正本記錄,正所謂無咗一次都嫌多!寄乜過去風險自決了!一般人彩影副本都可以嘅,必須底面印影像清晰唔過底!但英國有權要再補正本。
我份件到左處理中心(目的地互換局)三個星期都未有UPDATE 唔知咩事
而家係針對地區,
唔係國藉,
係乖就咪旅行啦,
留係屋企啦
如果一次過寄幾份申請, 咁個封面的ref no. 點寫?
去到都要隔14日
話之你日本籍
同是天涯淪落人
太耐就要去郵局查詢吓喇!俾啲壓力佢哋。試過寄咗一個月,但極少。
等幾日啦
人手入㗎
將心比已啦,香港人!
多睇doc保平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞