『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
of course
https://www.royalmail.com/coronavirus
應該仲係有分別
會mark低收件條友個名
我本人係用銀行statement佢都批
我屋企人而家想續bno, 而家英國爆到咁, 會唔會影響進度?

(弱弱一問, sorry)
應該係香港人太多去續,影響郵政寄件時間,亦影響申請批核時間。舊年試過有人等咗四個月,之前風災都有影響,依家少人出街,少咗人排隊寄嘢,整體申請人數低咗。所以有無疫症,同有無影響進度,其實多重因素囉。佢哋一日仲返緊工,影響唔大嘅。而且bno係一世嘅,曾經攞有就一定續到,況且依家都唔使去旅行,佢批幾耐都無關係啦。
有心理準備冇煩惱
有個問題想請教下
話說上網填填下填到以下呢一頁:

所以想問下父母nationality應該跟返佢地本舊既bno寫british national overseas定係填其他例如cukc?
老豆51年係香港出世,老母係57年係香港出世
麻煩晒
british national overseas
麻煩晒
但發覺打唔晒overseas咁多個字母
定係就咁寫BNO就得
都得
我由頭到尾冇收過dhl sms
好彩呢排屋企長期有人
咁大獲?直接送到家?

琴日朝早收到新bno
今日朝早收到交過去嗰啲document
兩日都係屋企人簽收完whatsapp話返我知
想問下有問題係咪一定要打電話過去?
果佢個email 冇提供個email address比我
佢畀咗電話你就打電話
你要EMAIL問佢用EMAIL比資料得唔得先
應該唔會 有收到hmpo sms
https://www.youtube.com/watch?v=bLrCuQA9Zkk

劉慧卿:英國朝野普遍認為,英政府有責任給予前BNO 持有者享居英權| 細說中南海(第1節) 20年3月13日
英國戰線真係要落足力打
Push
British is British !
你出世當時佢哋係乜?其實不要分得那麼細!British is British!佢哋揸嘅護照叫British passport!無論cukc、bdtc定依家bno,都係under British呢個大分類,永遠唔會錯!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞