『薪火post』BNO續期資訊 (75) 2020年BNO有效護照數量爆升至314779

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
老母有時都會記錯嘢
咁你係幾多年首次簽發?99年打後就完全冇機會,SAR都慳返
話時話,我覺得lost cases好似快咗,依家打電話都即時查返個系統,應該有啲嘢改善咗,其實係好事嚟。
有冇BC收到新紅皮??
舊年原脫歐日起,所有bc護照開始封面無eu,而有同無都係無序發出,大約一個月內全面無印eu,同時bno因為封面一樣,observation多咗一段關於持有人無eu公民權利嘅陳述。

內政部一向表示,藍皮會於紅皮用晒存貨先至會發,而藍皮發出日一路不斷推遲。英國3月起終於開始發出藍皮護照,而兩隻色會無序發出,內政大臣表示年中應該全面發出藍色護照。

如果無印eu嘅叫新紅皮,舊年大把人有,至於藍皮,相信好快會有,而且會漸漸增多。
屌3月9號已經being processed
而家仲未有任何更新
慢慢等下 而家加埋個疫情 可能佢地會仲慢
睇左 12號printed
而家仲未收到DHL SMS
正唔正常?
一個禮拜之內都屬正常
thanks 咁我等下先
Coronavirus - Royal Mail won't ask you to sign for deliveries now
https://www.oxfordmail.co.uk/news/18306873.coronavirus---royal-mail-wont-ask-sign-deliveries-now/
掛號冇簽收
咁舊紅皮有印Eu,咪好D囉⋯⋯
你又唔係第一次做,之前上過嚟有留意,都知道每個人都唔同,有快有慢好正常吖!佢話明4-6星期嘅,之前快做俾你咪當獎賞囉,你又唔係無舊證,放心喎有嘢要補實通知你。
咁如果無脫歐,咪仲好囉!可惜我哋無話語權!依家脫咗,個封面有無印eu都把鬼啦!
即係寄唔寄掛號已經無分別
不過寄掛號係咪可以Track 去到邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞