[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
自膠 睇錯jimmy & kim
慣咗聽英文,所以無留意...
tell me again
第一集一開始同jeese喺架車製完毒著草已經好正
去到同tuco講數"this is not meth"嗰度正到仆街
same 唔知點解好多人話開頭悶
s1ep01我已經覺得好正 好想睇埋落去
無記錯s1ep01尾應該係walter white quit咗洗車份part time
同老婆扑野都起勁D
已經係一個小型break bad 見到佢心態上有改變
kim面對衝突嗰陣真係好鍾意挑戰power holder
今季都好多pattern
屌柒Acker之後Rich再flashback老母之後Saul之後Kevin
到今集Lalo
加埋之前屌chuck同howard嗰幾場acts
呢種character有時睇上去好似跌落地揦翻榨沙
不過bcs通常角色嘅downfall都係輸喺執着
希望Kim跌得冇咁痛
同埋佢有Saul喺身邊好有自我毀滅傾向
take risk take到走火入魔
到今集仲要自己辭埋
佢downfall有機會真係唔關Saul事
屌 我仲refresh咗幾次
今集見到Salamanca旗下得Nacho一個人做緊嘢,佢一走啲生意就收皮
笑撚咗
Mike真係好雷氣 幫nacho find a way out
炸雞唔肯 mike仲敢頂嘴
個尾原本有D期待位
如果Lalo真係動殺機 Mike係咪會開槍
照計Gus應該未比order/唔肯 為big picture唔會比佢直接殺人
如果真係殺Lalo Mike同Gus各自點同腦細拆
Nacho肯定GG,因為BB都無佢出場!
https://twitter.com/PickYourBrian/status/1249888954532237315
Kim Wexler's Win-Loss Record: 5-0

Chuck McGill: 0-1
Howard Hamlin: 0-1
Jimmy McGill: 0-1
Kevin Wachtell: 0-1
Lalo Salamanca: 0-1

都話係車裝左跟蹤器, 你唔見佢地棄車前MIKE係油肛蓋拎返個跟蹤器
Mesa Credit Union is probably not Mesa Verde Bank (Credit Union 係儲蓄社)
可能佢已經退出江湖姐
nacho 架車有tracker
你睇返 victor拎住個device
Kim下一集可能會死
講真 佢最好嘅結局就係vacuum cleaner
屌你 唔好亂講野
我KIM bb都無係BB出現
Lalo同nacho都應該唔會死
Saul係bb試過講it wasn’t me it was Ignacio. Lalo didn’t send you?
照計2個都未收皮
電子好似仲大鑊 cash任你鳩up點黎
電子可以trace back
雖然佢都係話查得黎佢都返咗mexico
佢一早冇心幫間銀行
佢做律師樓partner係管銀行部, 所以連partner都唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞