[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
邊個死鬼男友?

已失憶
今集又搵返Trevor嚟拍
第一季佢畀Mike屌打
Breaking Bad某一集喺泳池無啦啦畀Hector一槍打死嗰個 Gus個fd
N年前俾hector係泳池爆頭果個
kim仲癲過jimmy

一開波jimmy問kim一唔一齊沖涼
最後嗰場jimmy拎住支啤酒俾kim, kim即刻上前
我以為kim會沖埋去跪低除褲含撚
kim點樣幫mesa verde令自己良心過意唔去
Kim 釘牌真係最低消費
隔離套Young Sheldon有次係火警警報器拎啲輻射野出嚟 整核電
跟住今集jimmy拎出黎碎溝入啲土度
其實kim喺acker單case趕人出屋企個吓醒覺咗
因為佢細個又係成日搬屋企所以有感觸
發覺自己只係為咗搵錢幫有錢人打官司
平衡唔到心入面正義感所以去打pro bono
到而家都係覺得kelvin擺架子睇唔起冇勢嘅人
佢對自己幫呢啲有錢人壓搾佢哋窮人好有罪疚感
所以決定幫acker
不過我覺得今集已經表現出kim其實目標已經由真心想幫acker 變成打殘kelvin同mesa verde
佢想證明比呢啲未輸過嘅有錢人唔係所有嘢都係任佢擺佈
好似kim細個嗰陣成日都要被逼搬屋 佢都想kelvin試下呢種滋味
不過今次佢應該會仆街死
今集kelvin對佢嘅信任 saul同rich嘅勸告
一集都立咗100枝flag
希望只係俾人炒
jimmy 嗰時撳嗰個叫人唔好亂郁嘅制
最後有咩事?
冇事
完全唔記得
唔係啩Gus同Salamanca血海深仇喎
Kim扮Kevin呢幕好正
Jimmy聽到出晒水

https://youtu.be/zvNk0STDcew
本身應該係Bill Burr (搭住Huell嗰個)
但佢有事拍唔到
想問番brba 結尾Huell等到無了期,咁Bill Burr最尾點?
Huell無止境咁等係meme嚟嘅啫
Bill Burr(Kuby)應該冇交代結局
我諗一係拉左一係着草
今集都係冇解釋點解Jimmy要打爛架車
純粹唔鍾意Howard?
可能係暗示遲啲會搞Howard一鑊
https://en.wikipedia.org/wiki/Quite_a_Ride

呢集一開始Saul起牆入面拎左d咩出尼?
40歲鬼婆黎講,kim真係幾掂下,而且個樣好襟睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞