[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
mike冤枉死
Mike都唔係咩好人
你估當初jesse無哂到個騎呢佬, mike會唔會殺walter丫
只可以話黑吃黑
重睇啦 !!!!
黑吃黑呢個講法有乜問題?做得犯法野會死得唔公道?
無野了
如果你當BB係普通黑幫仇殺片 你殺我我殺你 打和啦 super
jessie夠殺咗個chemist 唔通又代表佢抵死咩
BB就係講緊"break bad"背後個故事 點解佢地會走上呢條路
走上呢條路唔一定代表佢抵死
mike一身本領其實本身都唔介意做一個car park實Q
"once you are in, you are in"
不介意做cark park 實q?如果佢無幫過個仔報仇就或者係,當佢知道要揹起個仔既老婆同女,一有機會就利用自己本事搵外快啦
最後d錢好似比dea扣起哂搞咁多野咩都無
揾外快同係咪大魔頭抵死係兩回事
佢係無道德包伏嘅 就一早揾夠有突啦 洗係到接19 side quest
佢殺咗個german architect都會自責燥底 仲玩命開炸雞佬波
邊有咁簡單分好人/壞人 抵死/唔抵死
唔知BCS會唔會交待點解Mike最尾寧願搵個濕9律師都唔搵Saul處理d事後$?而家BCS叫做講左少少佢兩個有d道不同不相為謀,但其實去到BrBa佢兩個都仲叫做有d合作關係

仲有,DEA係咪可以一直扣住d事後$,一世都唔俾番Mike個孫?而家人證得個律師,其他死晒
一定未搵夠, 搵夠就唔洗特登搵獸醫r撈
佢個仔個老婆好撚大洗, 又要搬屋
我到依家都好懷疑嗰一幕mike同另一個人係咪真係想殺walt, mike純粹係捉walt返去, 要殺跟本邊到都殺得
Mike完全係跟Gus order做嘢,等緊最後confirm啫
睇Breaking Bad同Better Call Saul仲不停糾結黑白正邪係晒咗套劇
今日果,昨日因
exact7ly
劇透注意
今集炸雞佬洗炸盤嗰度係咪講緊佢做嘢要好完美
定純粹講緊佢未接到個call個心囉囉攣所以先係咁jer住個炸盤
Jimmy仔同個阿伯講做佢代表律師即係同Kim打對台但Jimmy仔又同Kim講搞掂咗單嘢?
點解Lalo會知Gus Fring d 錢收埋喺邊?
冇左筆錢 心疼要屌人
*痛
Kim 想補鑊所以搵jimmy 幫佢 jimmy 咪同佢講搞掂左
幫佢但係要代個阿伯打官司?
同埋掉爛howard架車又想表達D乜?
mike受左傷又唔佢去左邊
幫佢但係要代個阿伯打官司?<我都唔明依度
掉爛Howard架車應該係純發洩?
Mike受傷應該下集再交待details
Kim 搵得jimmy 應該傾好左點安置佢/賠一大筆錢
應該搵jimmy 幫阿伯打贏官司
因為唔抵得mera verda 財大氣粗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞