[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
bcs上左 netflix top 10 in HK
好型張新poster

一個禮拜一集囉
BCS唔係Netflix自家劇嚟㗎
https://youtu.be/quC2GkURViU

原來今季有Hank出現
睇嚟會有大鑊嘢發生
哦我知呀
原來上面以為好似s1-4咁一次出哂成季
Lalo呢個角色好正
成日笑笑口
但又好得人驚
同埋好難估到佢諗乜
你唔講都唔記得Krazy 8 係條針
諗番起breaking bad season 1 已經做到殺人毀屍同Tuco 果段,好精彩
好難話黑唔黑化
呢兩集就拍到佢好struggle, 明知咁踩界係唔岩,但就繼續比Jimmy影響到自己。
睇佢係屋企聽住Jimmy 同客講電話果個無奈同貌合神離個樣
遲早都會想守住自己嘅道德底線同佢分開
我哋係咪喺唔同時空?
S1-S4一直都係一星期一集
如果佢係近年先睇咪一次過睇到咁多集
好羨慕啲未睇曬breaking bad嘅人😂

當年第一次睇final season嗰種震撼真係而家都未有其他劇畀到
過左成年,亦經歷左2019年,而家諗起覺得chuck其實都唔係話咁仆街

法律的確係唔可以比d仆街玩弄,玩灰色地帶,或者變成心術不正既人既武器

其實chuck為左法治精神情願對自己細佬仆街d, 表面上不近人情,但其實好可敬
chunk似係會為七警辯護果種人
為七警辯護有違法治精神
其實今季究竟有幾多集
我見嗰個breaking bad wiki話有十集
但係Netflix show出嚟得六集
已經構成劇透
有兩個食雪糕嘅scene
其實跌雪糕有深意
最尾季每一集嘅張力都不得了,當年睇到我嘩嘩聲
我都覺
我覺得Bb同bcs d角色每一個都好突出
唔係淨係用嚟帶動個戲情
你係會對佢有感覺
Bill其實好正
第一個係幾時?
太耐唔記得哂了
同一集有同Kim食,問佢要1球定2球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞