[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
同之前邊集有關?
AMC應該唔會露點喎
今集人在野
第8集好好睇

發爛渣訓咗係到, 笑到我
以為最尾引條友出嚟殺咗佢再拎佢架車
點知Mike伯射到條友反車
無知一問: 開頭搶劫個班係咩人黎? 仲有mike係炸雞佬d人,佢地係咪幫salmanca出返黎比佢走佬返mexico?
今集有d似bb打烏蠅
孖仔去拎錢嗰到有二五仔想黑吃黑

gus應該真係想lalo出黎, 之後再對付佢

今集講mike原來係為錢幫gus做打手
自卑同妒忌
S1S2 當Kim仲係HHM,好當Howard係偶像,Jimmy已經唔鍾意佢
到而家都放唔低自尊,好多位都滲透住佢想疏遠呢個人
加上特別係呢個人Howard,最最清楚係自己阿哥睇唔起自己,佢睇到自己有幾柒

第二其實其實佢羨慕妒忌Howard,不過佢就係想行第二條路證明自己
而佢唔能夠呃自己每日做office job咁得到,佢唔鍾意呢世界
當初佢下好大決心唔行正路,做到partner為左走搞咁多野放棄左咁多,而家Howard唔明仲好似有野益佢咁
情況就好似試完雪茄同煙,試左好耐都係鍾情於煙,掉哂朋友送既雪茄
Howard就終日同佢講返"試下雪茄好好多,又健康有夠味,試下啦"
呢到睇到Salamanca家族D計劃行事真係好流
今集張閃閃紙其實好有意思
有咩意思?
.....

最後飲尿+一腳踩落去, 就好似少林足球咁, 大師兄返黎啦
咁樣唔算好有意思吧
我覺得架車有意思D, 跟左JIMMY咁多年
今集好有BB feel,記得BB第二季又係有一集架車死火,仲要好似發電機著火,根住Jessie成桶水淋落去,搞到之後幾日冇水飲

仲有Mike冚錫紙嗰到令Jimmy諗返Chuck
淨係睇breaking bad都知Mike做任何嘢都係為咗佢個孫女架啦
Directed by Vince Gilligan
見到Mike披張錫紙就諗起Chuck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞