[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
佢同炸雞佬咩關係?

依個shot真係好正
一邊係Jimmy一邊係Saul
我反而覺得借隻雞慢慢跌落油獲到係穩喻 Jimmy
可能係真愛所以唔想承認已經分開咗
我估想佢棄保走佬返墨西哥
呢個搞笑shot係咪出過?

佢本來望住受害人家庭仲有少少良知
但Howard一過嚟就發晒癲,即刻swing返去Saul嗰面
明明就嚟炸爆間舖,Gus攞個炸網上嚟都要望吓有冇清潔乾淨
以佢當時性格結過幾次婚好正常,但去返Better Call Saul我諗唔到佢點樣可以結兩次婚

我以為編劇會當Breaking Bad嘅Saul作故仔9up就算
(雖然我唔記得咗入面Saul點樣講前妻)
Howard都算好有風度
係,越黎越憎jimmy,同Walter White一樣將所有責任推哂俾人
佢同Gray Matter嗰兩夫婦都有啲相似之處,俾主角一個行返正道嘅機會
但由於過去嘅恩怨同自尊心唔單止冇接受,仲加速咗佢哋墜落
Saul點知個證人被manipulated?
Mike同佢講囉
Mike咪係manipulate佢個個
Nacho話俾Mike知就算還押緊Lalo都有辦法同外界聯絡,即係打官司期間會繼續搞鳩佢
所以Gus派Mike過啲料俾Saul,我估係想佢走佬返墨西哥,咁就理唔到美國嘅事

Gus同Herr Schuler見面都有討論Lalo搞搞陣嘅問題,Lydia又想冧友
Lydia 好中意係監獄冧友
有名你叫炸雞佬
WW玩磷粉最bad ass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞