[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
要諗得深入啲
Kim去Nail Salon係想取消成個計劃,當時條片仲拍緊
Jimmy即場已經同意咗,即係條片本來唔應該進入production階段
之後Kim同Jimmy達成verbal agreement件事應該就此完結,對Kim嚟講條片係唔存在嘅

不過Jimmy玩完Howard,打俾攝影師嗰下代表計劃重啓
Jimmy根本冇諗過收手
其實Nacho有沒有在Breaking bad出現?
好似冇
咁Nacho真係有機會死wor... 因為炸雞佬d靚幾乎都係break bad出返哂,係差佢一個!
可能帶咗老豆返墨西哥呢
我都想佢係咁!但覺得Tuco同兩兄弟冇可能會放過佢!
唔想佢死
呢集真係好正,但最尾唔知點解我估到kim最後會講marry

首先jimmy會介入呢單野,純粹係因為kim而做。

至於kim個性格之前有巴打講過,其實kim 本身都係想會為左贏官司而去做d "那渣"野,
只係個程度無jimmy去到咁盡,或者你可以話kim無jimmy 咁醒或者絕

再黎我唔覺得jimmy 有幾仆街,現實上,律師就係為左幫客人打贏官司,方法係幾"那渣"係我地常人唔知姐,係咪睇得多CCTVB以為律司就代表正義

jimmy 搞咁大壇野,又真係比佢講中,三方面都win既狀態,各取所需。當然最重要係幫到kim, 令到佢好似仲有d 良心地趕走人

最後點解估到kim同jimmy講marry, 我認為呢單案既結局,其實對kim黎講係最理想。
正如上面所講,kim仲可以保住自己既良心,又令客人滿意,被趕走既小市民又有合理賠償。

佢雖然一開始好嬲jimmy, 因為自己唔知情。但jimmy咁做就可以係法律上保護左kim,而kim 其實都好開心最後件事係完美地settle

正如之前巴絲講,佢地根本係同一類人,perfect match 而結婚
我覺得快過,同埋感覺有趣啲因為你知saul 最後變成點
我覺得個節奏快過breaking bad!!!
起碼無左個老婆和姨仔d膠野!
因為Rich覺得Saul無啦啦殺出黎係對家,係Kimmy安排。咁Rich係好錫(以上司角道)Kimmy,所以warn左Kimmy係時候收手。咁Kimmy和Saul立即settle單case,Rich就會更加懷疑Kimmy。雖然單case係搞掂咗,但都會信唔過Kimmy。
但Saul最後推翻同Kimmy的口頭協議,再敲詐個銀行老板,Kimmy由於唔知情,當場嬲到震,仲有點手忙腳亂。Rich睇到呢個反應便會相信,由頭到尾都係Saul仆街,為咗錢連自己女朋友都會出賣。因此,Rich就唔會再懷疑Kimmy同男朋友夾埋,反而會同情佢有個咁仆街的男朋友。
Saul最勁係佢講大話既時候,係會幫所有大話做好哂背景支援,所以能令個大話可以變成真實。
Jimmy 好多時係好心做壞事嘅
下集trailer 似係gus 搵jimmy 同lalo 打官司
【劇情分析】《絕命律師》:是誰創造了「薩爾古德曼」?
https://geek-base.toy-people.com/?p=8838
其實present time既Jimmy係咪想自首?
今集title JMM
好正 好多意思
同問
另外都想知炸雞佬點用隻雞引爆間餐廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞