[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
覺得jimmy 好無辜明明就係kim 諗嘅plan
jimmy 所做一切只係想佢唔比rich 懷疑 kim 又接受唔到 kim 都係走吧啦 始終唔啱行jimmy 個套
BrBa 佢地無出場,希望BCS最後只係講佢地同Saul反面收場啦
https://www.youtube.com/watch?v=l4UK9bVRj40

咁既畫面點會認得個台灣婆
又或者可能分開咗
成日諗死會睇到好灰
反而我覺得BCS嘅GUS太殺氣外露
BB嘅GUS最正 完美雙面人 書生樣入狗屋同狗握手 CLS
釘牌坐監應該係minimum
如果佢地是但一單野比人周到
屌你個閪 KIM BB救咗jimmy幾多次
依家叫人走!?!?!
Kim 走對佢嚟講咪最好結局 跟住jimmy 實出事
Viola成個林鄭咁
BrBa jimmy仲做到律師
即係應該無比人釘牌?
我指KIM
佢兩個愈玩愈大遲早瀨野 仲要專挑大公司機
都可能係JIMMY比人捉到 KIM同佢揹鑊
結局似係金融海嘯 銀行破產
Kim律師樓執笠

某傻仔化學教師棺材本都無埋 又多個b
最後去洗車店打工幫補
唔記得咗 mike 同 nacho點識
mike幫條四眼佬做保鏢賣藥丸比nacho
四眼佬比nacho偷卡之後mike同佢傾掂數
mike之後幫nacho送tuco坐監
收咗hector錢幫tuco之後mike打劫貨車
nacho同佢講好心人因爲咁死撚咗
然後就比gus阻止(season 3)
去到而家先再見翻
遲咗添
由kim 係美甲舖stop jimmy 個下,佢就以為成件事已經settle左,賠錢和解。
點知係律師樓爆seed,暪住kim做哂之前計劃針住銀行d野岀嚟。
佢都有講從頭到尾kim都係想kim&jimmy VS Bank
而家變左jimmy VS Kim&Bank
Kim覺得俾jimmy瞞住,應承左又反口,向佢講大話,所以先咁嬲,女人大忌
Rich 已經懷疑kim ,kim放棄訊訟,同jimmy夾埋和解賠錢+已有口頭協議,呢個情況就係共犯。jimmy為保kim,就係自己角度岀發,係律師樓爆seed,令到kim係不知道事情發展嘅情況下,變左outsider。我覺得心理上保護大過法律上。
今集cold open講出咗kim重視信任 老母呃佢冇飲酒佢都唔信
但係今日saul用同樣方式呃佢 佢雖然一開始係嬲
不過最後竟然冇選擇離開 會唔會想講kim唔想再行正路
正式breaking bad
Kim 真係好正
希望佢有好下場
kim媽同jimmy,雙方最大分別係kim媽一開始就呃人,被篤爆先認錯,講唔掂就走人。

jimmy係光明正大企定定講清計劃等你諒解
加埋件事係kim叫和解收手先,但最後又的確係和解收場,佢甚至平衡好三方局面。
明明成件事最大忌係冇事前通知kim,但又俾佢拎黎當武器用,話係去消除rich同kevin疑心。
你話面對呢種乜都駁到嘅人重可以點
傻仔化學老師食早餐食到破產
根本Kim一直都係俾佢呢樣嘢吸引住唔捨得離開

好多嘢Jimmy都可以work magic,小至玩9 酒吧啲有錢佬,大至今次令mesa verde 跪低,其實真係得佢先做到,唔會再有第二個

我覺得仲有一點好緊要,就係最後嗰幕Kim問佢會唔會重犯,Jimmy望實佢又真係做唔到擘大眼講大話,依個位令Kim知道jimmy係真心好愛自己,只不過佢都控制唔住要做slippery Jimmy咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞