[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
睇完呢集有好多問號 又要等一個禮拜了
一直以黎佢都係聽佢呀哥支笛
法律係神聖 唔應該行小路 出古惑
但今集餐飯完全顛覆咗先前堅持既野
之前講過佢檔野生意麻麻,後尾又好番,可能就係因為出左古惑
其實睇Breaking bad係覺得WW個老婆和個仔好煩膠,真心想打爆佢哋兩個個頭!
Mike 係Jimmy後我最鍾意嘅角色wor... 真係好型!
因為Jessie 仔一個實在擔唔到大旗!
我覺得唔關Jessie事, 套電影只係當一個epilogue, 最精彩嘅事已經喺電視做完
唔好賴低個姨仔啊
個姨仔真係膠到無朋友!
咁套戲真係好平淡...
都係Gus正d
Gus係炸雞佬?
重睇啦你
唔知BCS第六季完之後會唔會有機出BrBa後傳?除左電影版Jesse走得甩,BCS又越講越多Saul起BrBa之後既故事

一直有人吹其實WW係無死到既(e.g. https://www.youtube.com/watch?v=Yb4nKFKKcGQ

),只要講得掂佢點樣無被拉/被拉後出番尼,咁就齊腳
唔會啦, 真係咁扭橋好低莊
電影版咪有報導mrwhite死左
電影版話佢死左同埋Vince Gilligan 話下個project 唔會再係Breaking Bad相關
唔係開劇比Salamanca兩兄弟咩
幾時有講?
今日jimmy D招數真係好正
耶穌都出埋
唔知香港D舊樓要強拍有冇得咁玩

Kim BB 今集一句okay已經表現到點解Kim同Jimmy咁襯... 不過唔知呢單嘢會唔會係Kim下場嘅伏線It goes dangerous
好擔心kim bb
今集扮kelvin同jimmy傾好sweet
最後比rich勸告嗰吓 kim呢刻收手應該仲翻到轉頭
希望只係俾人炒 唔想佢掂cartel啲野俾人搞死啊
下集Wexler v. Goodman 真心想kim贏
但係感覺saul會爲咗名利揭發咗啲對kim不利嘅野
希望唔會係s04e09單嘢

btw 今季好有贖罪feel
howard自覺害死chuck 想去請saul
kim幫mesa verde良心過意唔去去做pro bono同幫acker
gus殺咗咁多人去資助一條村
仲有mike同nacho 今季好好睇
條村好似係佢死鬼男友鄉下
應該係!那個女人應該係個死鬼男友個阿媽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞