[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
咁KIM會唔會出事
最近先睇哂5季 Breaking Bad, 依套藉得睇?
正啊 前傳嚟
我覺得kim一定出事
炸雞佬幾時有咁大個腩
條友好撚煩, 成日扮深藏不露扮公正, 又唔肯講清講楚, 抵佢俾WALT搞掂
HOWARD好撚慘, 明明JIMMY都知道之前係CHUCK一直操控住HOWARD, HOWARD由頭到尾都撐JIMMY, 好可能係唯一一個明白JIMMY嘅朋友
同電影版入面Todd一樣肥咗
Jimmy 不嬲憎howard 對kim 唔好
應該係個普通sp

btw 有冇留意條女本身係度拆remote 之後nacho攞咗個puzzle俾佢砌

如果有睇breaking bad應該記得有一幕係jesse 同mike去咗個毒販門口 之後jesse為咗引開個毒販於是係門口不斷挖地

上網睇解釋好似話因為吸毒嘅人會需要好專注咁不斷做一樣野 類似係吸毒嘅副作用 所以先會咁
絕對值得 睇埋依套會對breaking bad更加明白
jimmy幫個阿伯打官司 果班銀行家遲早知kim同jimmy既關係 kim一定出事
最後mike 醒返去咗邊度
冇Jimmy嘅話,Kim一早俾Mesa Verde DQ咗
今集解釋咗(好似係)
我估比墨西哥佬綁走 如果唔係應該係入醫院而唔係荒地
開頭揀嘢果幕同夜晚行動果幕太冷靜同小心翼翼
唔似係報復咁無聊 比較似係執行緊plan
仲有個線索係howard個車牌同今集標題"namaste" 暫時未知咩意思
google先知印度文
唔覺MIKE對GUS忠心, 係佢自己原則問題
MIKE收人錢財替人消災, BSC第一季已經見到MIKE最後退返錢俾NACHO

收片差佬, 點有好人, 唔係都唔會對自己個仔嘅死咁內疚

MIKE最後幫WHITE做野係迫不得已, 為咗救佢D手下, 要科水俾佢地否則佢地會被殺
想殺MIKE手下嗰兩個就係WALT同條女, 如果MIKE冇死得咁ON9之後實搵機會殺WALT以絕後患
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞