[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
咁之前出過Mesa,之後拍BCS用到唔出奇嘅
屌 White好仆街
唔止睇住Jane死唔救 其實本身Jane應該冇事
點知White入黎諗住推醒Jesse
Jane就係個下一推變左打平訓 咁就奶左野
頂我都走去翻睇咗
Gus 臨尾嗰幕行出嚟型到
仲要佢炸到變咗雙面人 依個首尾呼應真係睇到起曬雞皮
bb既saul係搞笑角色 但bcs就唔係
因為佢覺得jane令到jesse專心唔到工事
影響白sir自己收入 所以死左對白sir係好事
見死不救個度係啦
但原來第一下搞到Jane嘔個度都關White事
Jane係Jesse爆White差佢幾錢個陣 佢都特登搵枕頭long住Jesse唔比佢打平訓
White推醒jesse個下 正正推平左Jane打平訓 所以jane先嘔 繼而再見死不救
Technically White唔止睇住佢死 其實仲係搞到佢死 而佢自己唔知
有冇人記得之前nacho阿爸去nacho屋企搵佢
nacho屋企有兩條女 一個鬼妹一個asian
個asian好似癲癲地咁係到整個remote同扭計sick
個陣諗咗一陣都唔係好明呢段點解 有冇人知?
我睇過reddit啲人話係個鬼妹女朋友個人calm啲冷靜啲 asian嗰個就係野蠻癲癲地個種 意思係代表跟gus同lalo
nacho夾係佢地中間
而且個阿爸入咗屋之後 asian個女仔都冇係鏡頭出現 反而係個鬼妹女朋友有幾個鏡頭係廚房 聽住佢地兩父子講野咁 阿爸又會同佢講野

有無人解讀吓

仲有唔明點解炸雞佬要搞咁高科技整隻炸雞炸間舖同埋nacho要打爛啲嘢, 直接放火燒咗佢唔得?
有冇人覺得mike好似係咁多季入面成日都係到修理物品,之前又同孫整條灑水pipe,又整水泥,係墨西哥女人住個陣又幫佢修理嗰個窗?仲記得有一幕佢講過一句係 sometime it's good to fix things

係咪其實都係另一種心理上嘅彌補?彌補佢幫炸雞佬做個啲嘢 (可能係我過分解讀
lalo同howard都幾撚型
kim辭職咁癲
呢個我比十個
所以佢阿哥屌佢係無錯
睇過啲討論話Asian條女似吸完meth,因為會不停想搵嘢撩,Jesse Pinkman跟Mike調查某間屋都引過條道友同佢一齊掘窿

有研究話長期吸meth嘅人會鍾意做tinkering同高重覆性嘅行為,例如男人會瘋狂整電器,女人不停搽指甲油

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3764482/

我覺得兩條女係交代緊Nacho嘅感情狀態,老豆去Nacho間屋都係佢嘅兩個世界再次交集

雖然Nacho表面上有女但一齊都係吸毒扑嘢,兩條女好似可有可無咁,相反佢老豆先係佢最珍惜嘅人
今集最尾
Kim好癲
劇透粉紅細字呀
香港仲未有得睇
sor唔怪之得無人討論
Netflix仲未有
睇完
今集最尾真係抖唔到氣
一直追追到黎第四季 好好睇 最鐘意 睇光頭佬 Mike 條線
痴線 最尾好撚緊張啊
癡線
俾個好結局kim得唔得
預言佢會濫用法律
最尾好撚癲
BTW有無人睇到中間啲字幕慢咗出,無論中定英都係
仲以為得我係咁
睇咗幾年netflix都係第一次見字幕有事
係咪譯得太趕無時間執正時間軸
give kim an emmy award already
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞