[Netflix] Better Call Saul Season 5 討論區

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
唔似喎
yes 同埋佢兩個既關係,開頭Jimmy 擺個樽係露枱邊,Kim 覺得危險拎番個樽,之後Jimmy玩野扮跌樽 trigger 到Kim 爆曬D樽。
Kim 係好enjoy同 Jimmy 做壞事既感覺,雖然把口話唔鐘意Saul Goodman,其實最吸引佢既正正就係Saul Goodman。
Mike伯咩事睇張postcard唔順眼
上集已經同Kim喺屋企sweet sweet食過一次雪糕
當時表面上仲過緊正常嘅生活,雪糕象徵純真

第二次喺街食緊就被Nacho夾咗上車
本來想帶埋上車,但Nacho示意唔俾
Saul被迫掉雪糕落地,完全身不由己放棄晒原來嘅生活

螞蟻完全係rub it in
雪糕被一堆兇惡貪婪嘅螞蟻吞噬,講緊啲黑幫
雖然上車落車係同一個地點但Saul嘅純真已經或將會渣都冇得淨

https://youtu.be/wWI_FmhcoGE
Werner Ziegler話過自己老豆有份起悉尼歌劇院
唔sure係咪同一間bar
已經唔記得咗
有啲嘔心...
又要等一星期 唔夠喉
CG冇咁真,仲要呢套budget 唔算太高
BB + BCS 其實夾埋都有10季
但真係集集都咁高汁 無一集係拖 缺一不可
對比TWD真係......

台柱之一mike 你skip
其實同開藥房一樣 明知有慣性觀眾 係賺容易錢 俾我係編劇都hea寫劇情 真係係編劇問題
不過我睇美劇唔算多 真係得BB + BCS係最高質 希望希望BCS個尾收得好啲
唉 之前仲望GOT最尾一季會好地地 結果最尾一季質素跳樓式下降 真係好撚傷心
對vince gilligan好有信心
BB個尾都埋得好靚 真係神劇無誤
TWD依家只係得返daryln negan演員魅力carry
頭先開始睇左兩集stranger things 都好似唔錯
kim話自己細個無屋住個段係真定係佢9up 出嚟
第二季會令你失望
第三季好返啲
Overall s1>s3>>>>s2
睇左兩集就覺得Nancy 無論真人定角色都好臭閪feel
希望我無睇錯
我懷疑Stranger things第一季完左直接睇第四季就得,第二季同第三季既故事其實無乜作用,旨在搵d角色死下,製做下慘情之類
我覺得係Jimmy化9UP
呀叔都話為咗令我落搭你咩都講得出
而家翻睇緊s2
Kim係有提過細個環境係唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞