香港航空有咩咁好坐?

713 回覆
19 Like 31 Dislike
空姐後生已經屌打cx啦
除左國泰,大部分經香港機場既都係國內飛機維修公司。

如果因為呢個原因唔坐Hx, 咁其他除國泰以外都唔可以坐

利申: HX 人

因航有啲都係返廈門維修架,香港邊整到咁多

睇錯,自

香港航空transit就自己香港crew,大修返大陸做

因航就搵haeco同廈門太古做

咁你信海航定太古

haeco都信得過
廈門就差得多

講堅真係冇話信唔過海航
海航都係Skytrax 5星

軍佬背景跌架飛機落黎咁冇撚面
滑行道起飛+衝上大佛都冇出事
軍人底機師唔係講笑

CX蝕多兩年你擔心廈門太古好過啦

因航有啲都係返廈門維修架,香港邊整到咁多

睇錯,自

香港航空transit就自己香港crew,大修返大陸做

因航就搵haeco同廈門太古做

咁你信海航定太古

haeco都信得過
廈門就差得多

講堅真係冇話信唔過海航
海航都係Skytrax 5星

軍佬背景跌架飛機落黎咁冇撚面
滑行道起飛+衝上大佛都冇出事
軍人底機師唔係講笑

CX蝕多兩年你擔心廈門太古好過啦

睇吓咩軍人㗎嗟,因航啲鬼佬都係空軍出身
五個鐘樓下嘅會坐HX
五個鐘以上就大多數都揀因航

利申:從來,亦都永遠唔坐UO
搭過一程HKG - TPE 之後永世唔會搭

嗰次唔知點解冇病冇痛但隻耳痛到仆街(機程一半開始),搞到我標曬眼水,隔離個女仔(2x歲)痛到大喊,同行嘅人都話比平時唔舒服

自問冇啲航空達人勁,但出世到而家都差唔多搭過三十程飛機,有紅眼有長途,會耳塞,但從來未試過痛到咁誇張。雖然唔知係咩事但心理上有陰影

反而搭uo比想像中舒服 搞到我成日搶佢啲megasale

呢個好似又係喎
我上次坐TPE-HKG, 用33V (無電視嘅A330-200)
唔知佢降落得太快定部機有問題
耳仔痛左成日

平時無事
短途機香港航空一定好過港龍

短途機港龍又好過因航
廉航我覺得peach最差
椅背完全冇支撐
後面條友輕輕掂下個儲物袋都會幫你背脊按摩

UO 有隻機都係咁 ,叫唔知咩腸粉
上次比後面條支按摩左半程
之後忍唔住屌柒佢

佢後尾買果幾部好坐好多
識啲香港航空辣殺空姐以為自己專業人士

多得你啲人追捧

你個名
你啲空姐點識?
椅背完全冇支撐

之後忍唔住屌柒佢

佢後尾買果幾部好坐好多

見過四款椅

香港航空款

Jetstar款

Tigerair款

HK Express款

港基淨服務國泰?
國泰係不堪
但我唔會好似有D人咁以唔坐國泰坐廚叉為榮
講到尾廚叉都係支那公司
寧願坐中東三寶、日航、大韓果類傳統航空公司,
都唔會貪平坐廚叉

呢個我都同意,人地其他半國營航空公司好過CX,HX呢啲好多
HX個價真係屌打國泰

去沖繩個價。hx1500。 國泰3500
椅背完全冇支撐

之後忍唔住屌柒佢

佢後尾買果幾部好坐好多

見過四款椅

香港航空款

Jetstar款

Tigerair款

HK Express款

Tigerair 款好坐

Hkexpress 新款好想試坐
A320neo/ A321
Sabrina
香港航空咪又係支那公司
攞香港個名嚟搵食
好似改名前叫咩海南航空

海南航空係母公司 唔係舊名
唔想死住,永世不坐
利申:做過機場

我朋友都係做過機場又係話永世不坐。

利申:朋友做過機場 starbucks。

一做過機場之後就會以後都會話blacklist廚叉
利申做緊機場 永久blacklist廚叉

個個都咁講
但有無人可以解釋下原因

就係因為解釋唔到

屌唔講咩原因我都可以吹我自己做機場啦
其實如果冇咩personal attachment, 冇理由唔坐HX

利申:岩岩落機(HX)

768?

睇黎巴打係廚叉人
廉航想點好坐法?

廉航

陰公連傳統航空 同LCC 都分唔清

嗰次唔知點解冇病冇痛但隻耳痛到仆街(機程一半開始),搞到我標曬眼水,隔離個女仔(2x歲)痛到大喊,同行嘅人都話比平時唔舒服

自問冇啲航空達人勁,但出世到而家都差唔多搭過三十程飛機,有紅眼有長途,會耳塞,但從來未試過痛到咁誇張。雖然唔知係咩事但心理上有陰影

關架機咩事

呢個好似又係喎
我上次坐TPE-HKG, 用33V (無電視嘅A330-200)
唔知佢降落得太快定部機有問題
耳仔痛左成日

平時無事

耳仔痛 應該係你感冒/傷風坐飛機
一起飛/降落就會痛

隻飛機應該無超能力影響你生理狀態既
椅背完全冇支撐

之後忍唔住屌柒佢

佢後尾買果幾部好坐好多

見過四款椅

香港航空款

Jetstar款

Tigerair款

HK Express款

Tiger air 睇落唔錯
短途機香港航空一定好過港龍

短途機港龍又好過因航

椅背完全冇支撐

之後忍唔住屌柒佢

佢後尾買果幾部好坐好多

見過四款椅

香港航空款

Jetstar款

Tigerair款

HK Express款

Tigerair 款好坐

Hkexpress 新款好想試坐
A320neo/ A321

前幾日坐左a320neo
好好坐
夠哂闊
反而香港航空個款因為張椅厚搞到好迫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞