香港航空有咩咁好坐?

713 回覆
19 Like 31 Dislike
國泰係不堪
但我唔會好似有D人咁以唔坐國泰坐廚叉為榮
講到尾廚叉都係支那公司
寧願坐中東三寶、日航、大韓果類傳統航空公司,
都唔會貪平坐廚叉

大韓十年八年前係亞洲區數一數二多意外既公司

咁每間航空公司都會進步既
而家大韓, 華航呢啲都係安全達標既航空公司
去秦國訓著左連腸仔包都唔比我

其實你問返就會比
因為驚嘈你休息 同埋擺起度凍曬 你食都唔會想食

我有時食到唔想食會寧願佢唔好俾餐我由我訓
其實如果冇咩personal attachment, 冇理由唔坐HX

利申:岩岩落機(HX)

768?
廉航想點好坐法?

廉航
有得揀都唔坐支那國航空公司
雖然因航都有支那成份,但係因為九七逼不得已要滲紅

其實唔關九七因素事囉
係因為國泰要食港龍, 所以就同國航交換股份去買港龍
當時國航持有港龍成40%
果陣國泰係咪都要買港龍, 一黎成水大陸線係港龍做, 二黎港龍開始直接同國泰競爭東南亞線, 仲搶咗唔少份額

港龍真心一流,希望唔好俾因航攪攪衰埋
Hk express 都話難坐 不如坐下香草
呢間真係終極辛苦 我寧願佢出企位 屌佢老味

濟洲仲極品

有平機票你地咪又狗衝
極唔乾淨,拍下個位會有一大團塵好似動畫咁飛出黎,地下勁耐冇洗過,係咁吸下睇下有冇垃圾就算,唯一好處係得個平字

利申:做過機倉清潔,專做HX UO
國泰係不堪
但我唔會好似有D人咁以唔坐國泰坐廚叉為榮
講到尾廚叉都係支那公司
寧願坐中東三寶、日航、大韓果類傳統航空公司,
都唔會貪平坐廚叉

大韓十年八年前係亞洲區數一數二多意外既公司

咁每間航空公司都會進步既
而家大韓, 華航呢啲都係安全達標既航空公司

就正如用匯豐都唔用垃圾中銀一樣
唔想死住,永世不坐
利申:做過機場

我朋友都係做過機場又係話永世不坐。

利申:朋友做過機場 starbucks。

識D CX人唔鐘意用員工飛鐘意儲金鵬

大把因航人情願坐人哋,又平又confirm,好過俾啲因航同事閪面
有得揀都唔坐支那國航空公司
雖然因航都有支那成份,但係因為九七逼不得已要滲紅

其實唔關九七因素事囉
係因為國泰要食港龍, 所以就同國航交換股份去買港龍
當時國航持有港龍成40%
果陣國泰係咪都要買港龍, 一黎成水大陸線係港龍做, 二黎港龍開始直接同國泰競爭東南亞線, 仲搶咗唔少份額

港龍真心一流,希望唔好俾因航攪攪衰埋

放心
一定會俾因航搞衰
成個post 都冇人識google

淨係識聽講乜乜乜

唔怪得連人俾人話係小朋友forum

http://www.scmp.com/news/hong-kong/article/1287104/safety-questioned-hong-kong-airlines

Within weeks, Allan says he was asked by a manager three or four days ahead of a scheduled test to "go easy" on a senior airline executive who was to take a routine examination in a simulator. "He [the manager] said 'Be lenient on him because he doesn't fly a lot'," he said. "Basically, I said to the manager I would treat him the same as everyone else. He then chose to take me off the roster and put another examiner on. I saw the roster change and called up crew control and said 'Why was I taken off the check?' The crew controller said they wanted a Mandarin-speaking examiner, which is totally against regulations. The check is done in English. I then called the company and asked why I was taken off the check. They put me back on the check, but a day later they removed me from examining duties."

呢條友喺因航出嚟,仆街中嘅仆街,傳聞只要你唔係白人就屌
廉航我覺得peach最差
椅背完全冇支撐
後面條友輕輕掂下個儲物袋都會幫你背脊按摩
價錢岩
時間岩
就買啦
唔會理係咩公司
價錢岩
時間岩
就買啦
唔會理係咩公司

短線咪係,長途機坐到間差嘅慘過食屎
啲人話港航危險係因為用大陸維修crew?

佢地d 機未過保養返airbus 整,唔係咩?
除左國泰,大部分經香港機場既都係國內飛機維修公司。

如果因為呢個原因唔坐Hx, 咁其他除國泰以外都唔可以坐

利申: HX 人

cx都有係大陸廈門做

廈門係H記,即係太古野
短途機香港航空一定好過港龍
其實如果冇咩personal attachment, 冇理由唔坐HX

利申:岩岩落機(HX)

768?

飛強國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞