香港航空有咩咁好坐?

713 回覆
19 Like 31 Dislike
香港航空咪又係支那公司
攞香港個名嚟搵食
好似改名前叫咩海南航空

之前叫中富航空,香港人開嘅
後來俾海南航空收購咗,改名做香港航空
以後都唔會再坐UO
又唔係真係平 計埋劃位行李咁還不如加錢坐HX CX ANA
Hk express 都話難坐 不如坐下香草
呢間真係終極辛苦 我寧願佢出企位 屌佢老味

濟洲仲極品
唔想死住,永世不坐
利申:做過機場

我朋友都係做過機場又係話永世不坐。

利申:朋友做過機場 starbucks。

一做過機場之後就會以後都會話blacklist廚叉
利申做緊機場 永久blacklist廚叉

淨係係咁話blacklist又唔撚講點解,你blacklist關我撚事啊
唔想死住,永世不坐

個個都咁講
但有無人可以解釋下原因
去日本UO加多小小就坐到HX
一係係坐HX

坐過UO就知係惡夢

我未試過來回兩程都係夜機都可以訓唔到,簡直折磨
UO 都話難坐係唔係呢度個個都係肥仔
佢地個位係 lcc 來講算OK
去日本d 時間又幾靚
唔想死住,永世不坐

個個都咁講
但有無人可以解釋下原因

就係因為解釋唔到
UO 都話難坐係唔係呢度個個都係肥仔
佢地個位係 lcc 來講算OK
去日本d 時間又幾靚

坐親UO 都訓

有時買UO機票 佢會比香港航空機搭
HX 啲位好硬 坐到好唔舒服
UO仲舒服啲
Hk express 都話難坐 不如坐下香草
呢間真係終極辛苦 我寧願佢出企位 屌佢老味

香草真係狗也不屌,d位窄到仆街,UO仲闊過佢
除左國泰,大部分經香港機場既都係國內飛機維修公司。

如果因為呢個原因唔坐Hx, 咁其他除國泰以外都唔可以坐

利申: HX 人

Hka 有佢自己既maintenance team 架
佢地都係香港人囉

家嫂啲維修真係

hka自己maint crew 但係做transit同line個啲,大check就返祖家做

UPDATE下啦 依家A CHECK都係返HAECO做
好多野都已經慢慢比HAECO做 C CHECK已經有一架比左HAECO
CASL HANGER 跟本放唔入330 點做CHECK
320就得

印象中以前係唔找數所以haeco炒咗佢魷魚

聽聞因爲HX做唔掂d機,死死地氣搵番haeco做。
利申:個fd做haeco
唔想死住,永世不坐

淨係係咁話blacklist又唔撚講點解,你blacklist關我撚事啊

客觀 有人blacklist CX 有人blacklist HX UO
乜鳩都blacklist晒 遲早要坐船去日本
好過坐因航比啲空姐空少西面
貴人一倍但d機又舊又多蝗鳩叫
唔好話咩香港航空係支那公司呢啲原因
大把野而家都made in china

搭飛機對我黎講係時間好,服務好,唔delay
值得一提hx d電影好過cx十萬倍
其實如果冇咩personal attachment, 冇理由唔坐HX

利申:岩岩落機(HX)
識啲香港航空辣殺空姐以為自己專業人士

多得你啲人追捧
空姐夠MK

利申 未搭過
唔想死住,永世不坐

原因?

做過機場。

做過Starbucks 關安全咩事

香港航空咪又係支那公司
攞香港個名嚟搵食
好似改名前叫咩海南航空

Wiki都懶
香港航空改名前叫中富航空
香港快運改名前叫港聯航空
有得揀都唔坐支那國航空公司
雖然因航都有支那成份,但係因為九七逼不得已要滲紅

其實唔關九七因素事囉
係因為國泰要食港龍, 所以就同國航交換股份去買港龍
當時國航持有港龍成40%
果陣國泰係咪都要買港龍, 一黎成水大陸線係港龍做, 二黎港龍開始直接同國泰競爭東南亞線, 仲搶咗唔少份額
港航啲空姐好撚正

日日做野見住佢地
對靚女既要求高左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞