香港航空有咩咁好坐?

713 回覆
19 Like 31 Dislike
搭過一程HKG - TPE 之後永世唔會搭

嗰次唔知點解冇病冇痛但隻耳痛到仆街(機程一半開始),搞到我標曬眼水,隔離個女仔(2x歲)痛到大喊,同行嘅人都話比平時唔舒服

自問冇啲航空達人勁,但出世到而家都差唔多搭過三十程飛機,有紅眼有長途,會耳塞,但從來未試過痛到咁誇張。雖然唔知係咩事但心理上有陰影

反而搭uo比想像中舒服 搞到我成日搶佢啲megasale

關HX咩事 我搭uo cx都試過啦

體質問題

應該係關傷風感冒問題,有幾次飛嗰日傷風感冒搭飛機個耳仔就會塞住晒同勁痛,落咗機個幾日個耳仔都仲係會塞住同埋聽野會變咗勁細聲

痛足成日

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160218/19495545

咁都有得講
架飛機有結界?

CI飛KHH個包好撚難食

我覺得還好…可能我真係對食無要求
但食過HX兩次飛機餐想作嘔,一次係百烚雞飯,一次係百烚魚意粉

還你老母

痴線佬 講還好都要比人屌老母

錯係邊

話HX 差呢條罪, 已經夠晒要屌老母

呢兩款真係聞到已經想作嘔,食落去就更想嘔

講還講 做咩要post 相
搭過一程HKG - TPE 之後永世唔會搭

嗰次唔知點解冇病冇痛但隻耳痛到仆街(機程一半開始),搞到我標曬眼水,隔離個女仔(2x歲)痛到大喊,同行嘅人都話比平時唔舒服

自問冇啲航空達人勁,但出世到而家都差唔多搭過三十程飛機,有紅眼有長途,會耳塞,但從來未試過痛到咁誇張。雖然唔知係咩事但心理上有陰影

反而搭uo比想像中舒服 搞到我成日搶佢啲megasale

關HX咩事 我搭uo cx都試過啦

體質問題

應該係關傷風感冒問題,有幾次飛嗰日傷風感冒搭飛機個耳仔就會塞住晒同勁痛,落咗機個幾日個耳仔都仲係會塞住同埋聽野會變咗勁細聲

痛足成日

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160218/19495545

佢講到好似隻飛機有魔力會影響佢咁

但食過HX兩次飛機餐想作嘔,一次係百烚雞飯,一次係百烚魚意粉

還你老母

錯係邊

個麵包好似幾軟熟
青豆
平價龍脷魚 用叉可以成餅拮起嘅意粉

𠵱一刻入唔入/入邊個alliance有乜大分別
都越嚟越多跨聯盟合作 國泰都同緊紐西蘭航空codeshare 近來仲話同漢莎航空會喺更多地方合作 聯盟角色其實慢慢消失緊

唔知 CX 係唔係要為 Brexit 做準備
所以要同LH合作

Oneworld好似仲有Finnair, Iberia同Air Berlin? 不過當然差得遠

AirBerlin 隨時摺

好似好多入左OW嘅航空公司
入完去之後好多都由盛轉衰

有名你叫精品一球…但係精品只限入個陣,入完去

點解叫精品一球

相比之下,航空公司冇天合咁架構鬆散,又好似有d比較精細嘅航空公司(同Star A比)

還你老母

錯係邊

個麵包好似幾軟熟
青豆

麵包係okay既,我見佢一上機就整熱佢;

屌佢老母臭閪份魚柳意粉完全無汁,乾撚到仆街冚家剷,
重同我講係白汁魚柳意粉,白佢老母閪

個雞重衰,無味既,d汁鼻涕咁樣,屌你老母聞到已經想嘔,
食左兩啖真係想即刻衝去廁所嘔

還你老母

錯係邊

個麵包好似幾軟熟
青豆

白汁要問空少哥哥攞

還你老母

錯係邊

個麵包好似幾軟熟
青豆

白汁要問空少哥哥攞

個程機無空少.....

所以要同LH合作

Oneworld好似仲有Finnair, Iberia同Air Berlin? 不過當然差得遠

點解叫精品一球

相比之下,航空公司冇天合咁架構鬆散,又好似有d比較精細嘅航空公司(同Star A比)

ST啲member諗起都驚驚
有破處殺手 AF
KE, CI 同 SU

個麵包好似幾軟熟
青豆

白汁要問空少哥哥攞

個程機無空少.....

問空姐拎
佢地可能有白帶
或者有白汁啱啱留低左喺塊閪度

所以要同LH合作

點解叫精品一球

有破處殺手 AF
KE, CI 同 SU

CI啲新座位好似唔錯
SU送畀我都唔坐

個麵包好似幾軟熟
青豆

白汁要問空少哥哥攞

個程機無空少.....

問空姐拎
佢地可能有白帶
或者有白汁啱啱留低左喺塊閪度

呢個正經post,唔好咁核突
坐過一次長榮3-4-3 77W由台北返香港,真係好撚逼,想像唔到飛十幾鐘會點 ,因航長途線轉埋3-4-3,收premium價錢仲要改到難民倉咁,不了
唔係專登針對因航,基本上時間啱價錢啱我都會搭。但係你收咁嘅價錢提供啲連廚叉都不如嘅服務,點解我要搭你?正如我係老闆,一個年輕新丁交嘅貨仲好過一個中年熟手師父,點解我仲要咁貴請個師父?因航比廚叉咁追擊,再唔改善下,廚叉好快同佢平起平坐,我都唔想曾經係香港嘅驕傲就咁末落
搭過幾程廚叉日本線,Crew唔算好熟手,好似上面巴打咁講部分crew會手忙腳亂,但係好多都好有熱誠,值得讚下 ,好想廚叉開返倫敦線,到時可以有平價直航去英國

原來長榮新已到
你台北飛香港已經捱唔到,我坐呢隻機飛北美點算好?
成日睇機票價錢,唔覺因航賣得貴過人啫
應該話係港航票價長期低於國泰其他航空公司

1113 London 首航
有得揀都唔會搭廚叉
紅底是死罪
有得揀都唔會搭廚叉
紅底是死罪

所有同支那直接運作嘅我都完全唔會考慮
因航就勉強可以考慮,始終廣東話,一冇咗廣東話就永不錄用
利申SQ就快有gold,打算status match Marco polo

所以要同LH合作

點解叫精品一球

有破處殺手 AF
KE, CI 同 SU

CI啲新座位好似唔錯
SU送畀我都唔坐

有名你叫烏合聯盟,真係不了
以後都唔會再坐UO
又唔係真係平 計埋劃位行李咁還不如加錢坐HX CX ANA

根本係,飛一次又要諗行李點過到呀超重又點,慳二三百蚊玩自己,不了。
以後都唔會再坐UO
又唔係真係平 計埋劃位行李咁還不如加錢坐HX CX ANA

根本係,飛一次又要諗行李點過到呀超重又點,慳二三百蚊玩自己,不了。

去日本二線城市玩坐佢就幾好嘅
Hk express 都話難坐 不如坐下香草
呢間真係終極辛苦 我寧願佢出企位 屌佢老味

濟洲仲極品

同TO比濟洲啲位已經好闊落
UO狗也不屌

維珍同英航飛倫敦,大家會揀邊個?
都係6k鬆d,維珍平10蚊

維珍

維珍

我見轉咗用787?濕度高啲舒服啲

維珍

我見轉咗用787?濕度高啲舒服啲

維珍轉左787呀,自己坐埃航都坐過,幾好既
不過我媽媽而家又話要飛伯明翰
得QR、EK或者AF+KLM揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞